Luchthaven Madrid sluit pistes na zware sneeuwval

Twee van de vier pistes van de luchthaven Barajas gingen tijdelijk dicht om sneeuw te ruimen.
Twitter Twee van de vier pistes van de luchthaven Barajas gingen tijdelijk dicht om sneeuw te ruimen.
Zware sneeuwval in Spanje heeft vandaag tot heel wat hinder geleid in het weg- en luchtverkeer. Ook meer dan 100 scholen bleven gesloten, waardoor ruim 42.000 kinderen in vijf regio's van het land thuis zaten, aldus het persbureau Europa Press.

De hoofdstad Madrid was bijzonder erg getroffen, waar tijdelijk twee van de vier pistes van de luchthaven Barajas dicht gingen om sneeuw te ruimen. Dat tweette luchthavenexploitant Aena. Tientallen vluchten konden slechts met vertragingen landen en vertrekken, een aantal toestellen werd afgeleid naar andere Spaanse steden. Ook vele wegen waren geblokkeerd, waaronder enkele snelwegen rond Madrid.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jayvee Vanhee

    Ik ben akkoord met Annie Laureys. In Spanje kan het zeer hard sneeuwen.Ik vind het een goeie beslissing dat ze pistes sloten door het weer. De veiligheid is altijd het belangrijkst! Maar het is zeer opmerkelijk dat het zo hard sneeuwt in Spanje ondanks de warme temperaturen.

  • annie laureys

    ook in spanje kan het winteren (zelf ondervonden)

  • Jean-Pierre Vercruysse

    Verwarming van de planeet?????