Luchthaven Hannover weer open nadat betonplaten start- en landingsbaan waren omhooggekomen door hitte

Twee betonplaten van de start- en landingsbanen zijn beschadigd en licht omhoog gekomen door de hitte op de internationale luchthaven van Hannover.
AFP Twee betonplaten van de start- en landingsbanen zijn beschadigd en licht omhoog gekomen door de hitte op de internationale luchthaven van Hannover.
Op de internationale luchthaven van Hannover, in de noordwestelijke Duitse deelstaat Nedersaksen, zijn de problemen van de baan. Het eerste vliegtuig, van de luchtvaartmaatschappij Condor richting de Turkse stad Antalya, steeg er vanochtend kort na 6 uur op.

De luchthaven Hannover-Langenhagen lag sinds gisteravond 19 uur volledig stil nadat door de hitte twee betonplaten omhoog waren gekomen op een van de twee start- en landingsbanen. Omdat de andere landingsstrook al buiten gebruik was voor renovatie, konden er helemaal geen vliegtuigen meer opstijgen of landen.

In totaal werden 41 vertrekkende en 44 aankomende vluchten getroffen door de tijdelijke sluiting. Duizenden reizigers waren gestrand in de luchthaven. Voor zij die niet naar huis konden vertrekken, werden veldbedden voorzien. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Benny Deridder

    Zo zie je maar, zelfs in Duitsland kan dit gebeuren. Mocht dit in Zaventem zijn voorgevallen, hadden de commentaren hier weer over "een apenland" gehad ....