Luchtballon vat vuur in de VS: vermoedelijk drie doden

Screenshot YouTube
Een ongeluk met een heteluchtballon in de Amerikaanse staat Virginia heeft allicht aan drie mensen het leven gekost. Twee lichamen zijn al geborgen. Een derde ballonvaarder is nog vermist, maar vermoedelijk ook omgekomen. Ook van de luchtballon ontbreekt nog elk spoor, zo meldden verschillende Amerikaanse media.

Tijdens de landing raakte de mand onder de ballon, de gondel, hoogstwaarschijnlijk een elektriciteitskabel, waardoor die in brand vloog en ergens zonder ballon is neergestort.

Op het internet zijn foto's opgedoken van de brandende gondel, die op dat moment nog aan de ballon vastzit. Vlak voordat hij loskwam, hoorden getuigen een explosie. Na de crash schreeuwden de ballonvaarders om hulp.

De politie vond kort voor middernacht één lichaam in een bebost gebied. Elf uur later werd het tweede lichaam gevonden. De zoektocht naar de slachtoffers verliep moeizaam, omdat het kort na het incident donker werd. Ook een storm die de omgeving van Doswell naderde, bemoeilijkte de operatie.

Intussen heeft de politie de hoop opgegeven om de derde ballonvaarder levend terug te vinden. "We schakelen nu over van reddingsoperatie naar een bergingsoperatie", stelden de autoriteiten vanmiddag (plaatselijke tijd).

Een plaatselijk luchtballonnenevenement dat vandaag zou beginnen, is afgelast.