Luchtballon met toeristen crasht in Egypte: "Dode en twaalf gewonden"

Zuid-Afrikaanse komt om het leven bij ongeval nabij Luxor

Een Zuid-Afrikaanse toerist kwam bij de crash om het leven. De identiteit van de gewonden is nog niet bekend.
Thinkstock Een Zuid-Afrikaanse toerist kwam bij de crash om het leven. De identiteit van de gewonden is nog niet bekend.
Een luchtballon met een twintigtal mensen aan boord is vanochtend neergestort in Egypte. Daarbij vielen een dode en twaalf gewonden, vernam persagentschap AFP van een medewerker van het ministerie van Volksgezondheid.

De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. De heteluchtballon crashte in de buurt van de Egyptische stad Luxor. Het dodelijke slachtoffer is een Zuid-Afrikaanse toeriste. De identiteit van de gewonden is nog niet bekend.

De gouverneur van Luxor, Mahmoud Badr, heeft het drama bevestigd. Hij is op weg naar het ziekenhuis waar de gewonden verzorgd worden. Over hun toestand is nog geen informatie.

Tochtjes met een heteluchtballon zijn erg populair in Luxor, waar het merendeel van de Egyptische monumenten staat. In 2013 vond er ook al eens een ernstig ongeval met een heteluchtballon plaats in Luxor. Negentien toeristen verloren toen het leven, wat leidde tot een verbod van twee maanden op ballonvluchten in de stad. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Ge moet al goed zot zijn om daar in een luchtballon te stappen.

 • Jonas Van snee

  Afgedankte luchtballonnen zijn het, goe zot om daar in te kruipen.

 • Dirk de Grave

  Ik heb ook eens in Luxor in die ballon gezeten. Vollédig onderkomen en helemaal overladen. Het is onverantwoord daar nog in te kruipen.

 • danny meulders

  die gasten hebben die ook maar enige scholing gehad die die vluchten organiseren of denken die het is populair en gas geven maar , dan zeg ik nog niets over het verstand van die toeristen om in zo een ballon te stappen

 • Jan Verstrepen

  Niet de eerst keer daar, en dat noemt dan vakantie! veiligheid dat kennen ze niet op vakantieoorden overal hetzelfde kassa kassa ......