Louvre onverwacht dicht door staking

AFP
Het museum van het Louvre in Parijs, één van de drukst bezochte ter wereld, heeft vandaag onverwacht de deuren gesloten als gevolg van een staking. Het onthaal- en veiligheidspersoneel legde het werk neer uit protest tegen het personeelstekort.

"Het Louvre stikt", klaagt de vakbond SUD Cultures Solidaires aan. De vakbond wijst erop dat de arbeidsomstandigheden nooit eerder zo slecht waren.

Vorig jaar overschreed het aantal bezoekers van het Louvre voor het eerst de 10,2 miljoen. Dat zijn er ruim 20 procent meer dan tien jaar geleden, terwijl ook de museumoppervlakte toenam maar het aantal personeelsleden stelselmatig werd afgebouwd.

Vandaag beslisten de receptionisten en het veiligheidspersoneel om het werk neer te leggen. De directie bevestigde dat het museum waarschijnlijk nog een hele dag gesloten blijft. Tickets voor vandaag worden terugbetaald. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.