Louvre onverwacht dicht door staking

Het museum van het Louvre in Parijs, één van de drukst bezochte ter wereld, heeft vandaag onverwacht de deuren gesloten als gevolg van een staking. Het onthaal- en veiligheidspersoneel legde het werk neer uit protest tegen het personeelstekort.

"Het Louvre stikt", klaagt de vakbond SUD Cultures Solidaires aan. De vakbond wijst erop dat de arbeidsomstandigheden nooit eerder zo slecht waren.

Vorig jaar overschreed het aantal bezoekers van het Louvre voor het eerst de 10,2 miljoen. Dat zijn er ruim 20 procent meer dan tien jaar geleden, terwijl ook de museumoppervlakte toenam maar het aantal personeelsleden stelselmatig werd afgebouwd.

Vandaag beslisten de receptionisten en het veiligheidspersoneel om het werk neer te leggen. De directie bevestigde dat het museum waarschijnlijk nog een hele dag gesloten blijft. Tickets voor vandaag worden terugbetaald. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.