Louis Vuitton-baas: “Wij schenken 10 miljoen om branden in Amazonegebied te helpen bestrijden”

Het vermogen van de Franse zakenman Bernard Arnault steeg eerder naar meer dan 100 miljard dollar.
EPA Het vermogen van de Franse zakenman Bernard Arnault steeg eerder naar meer dan 100 miljard dollar.
Het luxegoederenconcern LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) van Bernard Arnault schenkt 10 miljoen euro voor de strijd tegen de bosbranden in het Amazonegebied. "LVMH heeft beslist zich aan te sluiten bij het initiatief van de G7", zo lieten voorzitter Arnault en lid van de raad van bestuur Yann Arthus-Bertrand weten.

In Brazilië woeden de zwaarste bosbranden sinds jaren. Sinds januari namen het vuur en de ontbossing in het grootste land van Zuid-Amerika met 83 procent toe vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Donderdag werden op 24 uur tijd zo’n 700 nieuwe brandhaarden geregistreerd, zo blijkt uit cijfers die het Braziliaanse onderzoeksinstituut INPE vrijdag bekendmaakte. Bolsonaro zette intussen, onder groeiende internationale druk, het licht op groen om ook het leger in te zetten in de strijd tegen de vuurzee. 

De G7 beloofde eerder al 20 miljoen dollar noodhulp voor het Amazonewoud vrij te maken, zo maakten de Franse president Emmanuel Macron en de Chileense president Sebastian Pinera vandaag bekend op de G7-top in Biarritz. Met het geld willen de zeven grootmachten blusvliegtuigen van het type Canadair inzetten tegen de vele branden die het woud momenteel teisteren en bezorgdheid op het internationale toneel veroorzaken. 

AFP21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Janssens

  En ze trekken 10 miljoen terug van de belastingen wegens een gift aan een goed doel. Zo kan iedereen solidair zijn.

 • vital verstraten

  Zij schenken NIETS, het is de belastingbetaler die de rekening van deze schenking betaalt, niet het bedrijf aangezien dit van hun winst wordt afgetrokken en zodoende de staat belastingen misloopt. Het zou deze bedrijven en rijken schoon staan ook hun belastingen te betalen zoals de gewone werkman!!. Een gewone werkmens geeft al meer dan 50 procent van zijn loon af en betaalt dan ook nog eens 21 procent BTW, dus 70 procent belastingen zou een schoon tarief zijn voor de rijken!

 • Kirsten Hershe

  Ten eerste, de branden zijn veel minder groots dan ons wordt voorgelogen. Kijk maar op NASA website. Beelden dateren van 2009 en zijn niet hedendaags. Men wil geld uit onze zakken kloppen en alle middelen zijn hiervoor goed. Ten tweede, een eeuwenoud bos vervang je niet zomaar eventjes, ook niet met opnieuw beplanten. Zo'n brand bied de biodiversiteit enkel voordelen. Nieuwe soorten zullen ontstaan, andere verdwijnen, normaalste zaak sinds het begin v/d aarde. Dus laat u niks wijsmaken mensen!

 • Yaron Vermote

  Ha ha ha, net als bij notre dame waarschijnlijk

 • Jan Verstrepen

  Dat is een heel mooi gebaar van hem en zo zouden er meer moeten zijn, uiteindelijk, toch nog voor een periode moeten ook rijke mensen deze planeet delen en kunnen ademen. En de echter veroorzakers, achter slot en grendel en al hun bezittingen verbeurt verklaren