Los Angeles getroffen door lichte aardbeving

De aardbeving vond plaats voor de kust van Los Angeles.
USGS De aardbeving vond plaats voor de kust van Los Angeles.
Voor de kust van Los Angeles heeft zich vanmiddag omstreeks 12.30 uur plaatselijke tijd een aardbeving voorgedaan met een kracht van 5.3 op de schaal van Richter. De beving was waarneembaar aan land, waar gebouwen aan het trillen sloegen.

De beving vond plaats op zo'n 56 kilometer ten zuidoosten van Channel Islands Beach, zo deelt de Amerikaanse Geologische Dienst USGS mee. Volgens de nationale weerdienst is er geen tsunamigevaar.

USA Today meldt dat de beving langzaam begon, als een soort van rollende beweging. Ze was echter niet krachtig genoeg om voorwerpen te doen omvallen.

Voorlopig zijn er geen berichten van enige schade. De brandweer van Los Angeles deelt via Twitter mee in "aardbevingmodus" te staan: brandweerlui zullen nu onmiddellijk alle belangrijke voorzieningen onderzoeken op mogelijke schade, zoals transportinfrastructuur, drukke openbare plaatsen zoals stadions en universiteiten, appartementsgebouwen, dammen en hoogspanningslijnen.

Los Angeles ligt op de San Andreasbreuk. Deze breuklijn vormt de overgang tussen de Pacifische en Noord-Amerikaanse tektonische plaat. De platen schuiven langs elkaar en veroorzaken daarmee aardbevingen. Experts waarschuwen al enige tijd voor een mogelijke catastrofale aardbeving in de regio, aangezien dergelijke breuklijnen geleidelijk spanning moeten kunnen vrijlaten. De laatste jaren is het echter té rustig, luidt het.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Vladimir De Leeuw

    Op 8 januari was er een aardbeving van 3.4 in Nederland. Dat noemde men in HLN toen een zware aardbeving...

  • Pascal Fransen

    Het is voorspeld dat er een zware aardbeving zal gebeuren en die zal serieuze gevolgen hebben

  • Don Tessers

    Moeder Aarde in beroering....grote scheur in Africa.......aardbevingen.......Japanse vulkaan actief....... Ze is nog lang niet uitgewerkt.

Video