Loos alarm over cholera in vliegtuig in Frankrijk, 150 passagiers mogen even toestel niet uit

Infos Françaises Twitter
Op het vliegveld van het Zuid-Franse Perpignan is vandaag alarm geslagen over een kind dat uit Algerije was aangekomen en mogelijk met cholera was besmet. Het achtjarige kind is naar een ziekenhuis gebracht, terwijl de overige circa 150 passagiers het toestel een tijd niet uit mochten. Uit onderzoek is gebleken dat het kind geen cholera heeft.

Het vliegtuig vloog van Oran naar Perpignan. De Franse autoriteiten namen geen enkel risico, nadat een bemanningslid van het vliegtuig had gemeld dat een kind aan boord symptomen van cholera had. 

Cholera stak op 7 augustus de kop op in Algerije. De ziekte was er al sinds 1996 niet meer voorgekomen. Er zijn in bijna een maand tijd 74 gevallen geconstateerd, twee patiënten zijn overleden. Er liggen momenteel nog tien cholerapatiënten in Algerijnse ziekenhuizen. De Algerijnse minister van Volksgezondheid, Mokhar Hasbellaoui, heeft gezegd dat de ziekte nu volledig onder controle is. 

Het is nog steeds onduidelijk waar de uitbraak is ontstaan. Volgens sommige bronnen was dat in water uit de streek van Tipiza, circa 60 kilometer ten westen van de hoofdstad Algiers. 

Cholera is een infectieziekte die tegenwoordig zelden fataal is, mits snel wordt ingegrepen. De patiënt droogt in korte tijd uit en verliest weerstand.

Een verpleger behandelt een patiënt in een ziekenhuis in Boufarik, Algerije.
EPA Een verpleger behandelt een patiënt in een ziekenhuis in Boufarik, Algerije.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.