Exclusief voor abonnees

Loodzware tijd voor ouders omgekomen Julen: “Dit gaat niet over”

Vicky en José Roselló.
AFP Vicky en José Roselló.
De ouders van de tweejarige Julen hebben tot op het laatste moment geloofd dat hun kind nog leefde. Het allerlaatste spatje hoop ging vrijdagnacht verloren. Vicky en José Roselló ontvangen nu psychische hulp, maar wat kun je zulke ouders vertellen? Kun je zo’n trauma ooit te boven komen?

Reddingswerkers vonden in de nacht van vrijdag op zaterdag het levenloze lichaampje van de peuter, die dertien dagen geleden in Spanje in een illegaal geboorde put van 100 meter diep viel. Hij heeft het niet gered, ondanks de vurige hoop van zijn ouders, die anderhalf jaar geleden ook al hun oudste zoontje verloren door een hartinfarct. Tot op het laatste moment hielden ze hoop. Ze werden bijgestaan door een team van psychologen die hen hielpen hun emoties in bedwang te houden. Nu staan ze voor een hele andere uitdaging: het verwerken van het immense verdriet om het verliezen van Julen.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dick van Aggelen

  Ouders zullen elkaar heel hard nodig hebben om dit enigszins te verwerken.

 • Shakira moessa

  Maak dat mee op nog geen 2 j 2 kindjes verliezen!! Kom je nooit meer te boven !!

 • LUC SMEULDERS

  heel erg dit wil geen enkel ouder ? R I P kleine man

 • marleen D'heyger

  Rust zacht lieve engel