Londense burgemeester wil populaire winkelstraat Oxford Street autovrij maken

Oxford Street in Londen
Photo News Oxford Street in Londen
Londen gaat mogelijk Brussel achterna met een grote voetgangerszone in het centrum. De Londense burgemeester Sadiq Khan wil Oxford Street tegen december 2018 autovrij maken. “Ongeveer 800 meter van Oxford Circus tot Orchard Street kan een verkeersvrije boulevard voor voetgangers worden”, zegt Khan.

Oxford Street is met wekelijks 4 miljoen bezoekers een van de drukste winkelstraten ter wereld. Toch rijden er nog auto’s door, maar daar kan volgend jaar verandering in komen. Als het van burgemeester Sadiq Khan afhangt, wordt Oxford Street vanaf december 2018 verkeersvrij.

Lees verder onder de foto.

De Londense burgemeester Sadiq Khan
Photo News De Londense burgemeester Sadiq Khan

Ook fietsers zouden niet door de voetgangersboulevard mogen. Maar gloednieuwe fietsroutes ten noorden en ten zuiden van Oxford Street moeten dit compenseren.

Khan hoopt van Oxford Street een voetgangerszone te maken wanneer de Elizabeth Line klaar is, een nieuwe metrolijn door het centrum van Londen.

Zo zou de verkeersvrije Oxford Street er ongeveer uitzien.
Mayor of London Zo zou de verkeersvrije Oxford Street er ongeveer uitzien.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan Billiet

    Tof...eindelijk wat meer plaats om te lopen en zonder gevaar de straat over te steken...hopelijk gaan de NVA en de Gentenaars er zich ginder niet mee gaan moeien..