Londenaar voor rechter om filmpje waarin hij kartonnen Grenfell Tower in brand steekt

Beelden uit de video.
twitter Beelden uit de video.
De 46-jarige Paul Bussetti uit Londen moet op 30 april voor de rechter verschijnen vanwege een video die hij maakte over de uitgebrande woontoren Grenfell Tower. 

De man publiceerde een filmpje van een kartonnen model van de toren die in brand werd gezet in een tuin. Op de modelversie van de ramptoren waren papieren poppetjes geplakt. Op 14 juni 2017 brak er brand uit in de 24 verdiepingen tellende Grenfell Tower in het westen van Londen, waarbij 71 mensen de dood vonden en 77 gewond raakten.

De video werd in november vorig jaar op sociale kanalen verspreid. Bussetti wordt beschuldigd van het “produceren en verspreiden van grof aanstootgevend materiaal via een openbaar communicatienetwerk”.

Bij de brand kwamen zeker 71 mensen om het leven.
EPA Bij de brand kwamen zeker 71 mensen om het leven.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Heffens

  De politici die door hun nalatigheid aan de grond liggen van deze ramp voelen zich gekrenkt. Deze grap is een beetje wansmakelijk maar iemand daarvoor voor de rechter slepen is echt verspilling van belastinggeld.

 • Johan Apatride

  Voor zoiets kom je voor de rechter te staan maar voor echte criminele feiten bijna nooit..

 • Mike Sabbe

  Ze zouden beter de echte schuldige voor de rechter dagen , maar veel hoor ik daar niet van. Maar een kartonnen doos in brand steken om aandacht te vragen voor een misdaad is nu ook al strafbaar WTF.. RIP

 • Gerry Cle

  De straf moet navenant zijn. Zijn foto moet minstens 10 jaar opgesloten worden in een kartonnen gevangenis. Serieus blijven zeg. Het filmpje is wansmakelijk en heel aanstootgevend voor alle betrokkenen en hun familie, maar een misdaad is het niet. Trump gebruikt toch ook nog de beelden van 9/11 voor electoraal gewin. Die verspreidt ook grof aanstootgevend materiaal.

 • Thomas Anderson

  Onder de vorm van kunst kan alles toch ?