Londen verbiedt producten met microplastic. En komt er straks 'latte-tax'?

(Illustratiefoto)
Thinkstock (Illustratiefoto)
Producten met hele kleine bolletjes plastic mogen niet langer worden gemaakt in Groot-Brittannië. Het gaat om microplastic in cosmetische en verzorgingsproducten als scrubs, tandpasta en doucheschuim.

Omdat de bolletjes letterlijk door het afvoerputje verdwijnen, vervuilen ze de wateren en vormen ze een gevaar voor zeedieren. Londen loopt met het verbod wereldwijd voorop, meldt de krant The Independent.

Parlementariërs pleiten er ook voor om een zogeheten latte-tax in te voeren op wegwerpbekers waarin koffie of thee wordt verkocht. Door 25 penny extra te vragen voor dergelijke bekers, hopen ze het aantal weggegooide bekers terug te dringen. Dat zijn er nu jaarlijks 2,5 miljard.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bob(Robert) Bruyland

    Gisteren, tijdens de wandeling,in het stiltegebied rond Nieuwenhove heb ik om de 2m een blikje, bekertje of plasticzak gevonden.triestig.

  • Christiaan De Meulder

    Top initiatief nu de rest nog

  • Peter Buyck

    Eindelijk. De koffiebekers zijn vaak uit papier (gerecycleerd?) maar sommigen zijn er ook uit piepschuim en die zijn nog een aantal malen schadelijker. Laat staan de plastic deksels... Oplossing is de thermobeker (zelfs verkrijgbaar als promo-gadget).