Londen en Engeland opgeschrikt door grote stroomstoring

(Illustratiefoto)
AFP (Illustratiefoto)
Grote delen van Engeland hebben vanavond te kampen gehad met een grote stroompanne. Ook de Britse hoofdstad Londen was getroffen. De storing veroorzaakte problemen voor de luchtvaart en het trein- en autoverkeer. Inmiddels is er overal weer elektriciteit.

Volgens UK Power Networks zou de oorzaak liggen bij een fout bij het National Grid’s netwerk, de beheerder van het Britse elektriciteitsnet. Dat heeft inmiddels verklaard dat het probleem is opgelost en er opnieuw stroom kan worden geleverd.

Door de panne waren er in Londen problemen met het metro- en treinverkeer en werkten veel verkeerslichten niet meer. Transport for London, de overheidsdienst die verantwoordelijk is voor verkeer en openbaar vervoer in de Britse hoofdstad, riep op tot waakzaamheid op de weg. 

Stroomproducenten in het zuidoosten, de Midlands, het zuidwesten en Wales lieten weten dat er zich een “groot incident” heeft voorgedaan. Ook in het noordoosten werden er problemen gemeld. Sommige spoorbedrijven zullen uit voorzorg hun treinen voor de rest van de avond op stal houden.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Catherine MISTIAEN

  We letten er niet meer op en vinden het zo vanzelfsprekend, maar elektriciteit is eigenlijk iets wonderlijks. Misschien moeten we ons een beetje oefenen in het ontbréken ervan!

 • Walther Temmerman

  Het bewijs dat privatisering een slechte zaak is, in het UK kunnen ze er al over mee spreken kijk maar eens hoe hun spoorweg net verloederd is.

 • Johan De Clercq

  In zeebrugge de stekker uitgetrokken...???

 • Dirk Saenen

  Het slechte weer, yeah.. right. Want slecht weer, dat zijn ze in Engeland niet gewoon.