Londen breidt diplomatiek netwerk uit om internationale invloed na brexit te behouden: “We kunnen onze macht gebruiken om onze waarden te verdedigen”

Jeremy Hunt
AFP Jeremy Hunt
Het Verenigd Koninkrijk plant "de grootste uitbreiding van zijn diplomatieke netwerk in een generatie", om ook na de brexit zijn internationale invloed te behouden. Minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt zal dat vandaag nog in een toespraak aankondigen. 

Het Verenigd Koninkrijk gaat 1.000 extra diplomatieke personeelsleden aannemen. Twee derde van de aanwervingen zullen in het buitenland gebeuren, en een derde in Londen. Er zullen ook twaalf nieuwe posten gecreëerd worden. Zo krijgt Djibouti een nieuwe ambassade en wordt het kantoor in Tsjaad opgewaardeerd tot een volwaardige ambassade.

"Onze democratische waarden worden waarschijnlijk meer bedreigd dan ooit sinds de val van de Berlijnse muur. We kunnen onze invloed, ons bereik en onze macht gebruiken om onze waarden te verdedigen", zou Hunt zeggen in zijn speech getiteld 'De Rol van het Verenigd Koninkrijk in de wereld na de brexit'. "We moeten de Britse diplomatie nieuw leven inblazen en uitbreiden", voegt hij eraan toe.

Taaltrainingen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil ook de taaltrainingen een boost geven, door het aanbod van talen dat op het ministerie wordt gegeven op te trekken van vijftig naar zeventig. Onder meer Kazaks, Kirgizisch en Gujarati zullen toegevoegd worden.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jef pedal

  Manman : Onze democratische waarden worden waarschijnlijk meer bedreigd dan ooit sinds de val van de Berlijnse muur. Is dat volk niet verlegen??? Lijkt wel een dictatoriaal regime te worden

 • Joan Lute

  Dat ze maar snel alle Britse ambassades sluiten in de EU. Breken met de EU houd in dat ze best compleet wegblijven. Andere landen genoeg om mee samen te werken en handel te drijven. Het VK kent immers toch maar één attitude en dat is tegendraadse obstructie.

 • Jenten Janssens

  Mmm het was nog niet eens Het machtigste land van Europa , na WW2 zijn ze al heel veel pluimen verloren , na de brexit zal het alleen nog een kale kip zijn die je niet meer kan pluimen

 • Marc LInden

  ze denken dat ze Brexit gewoon kunnen annuleren. Opzeg gegeven is ok, opzeg annuleren gaat niet wegens niet voorzien in de wet. Sed lex dura lex wil je terug moet je opnieuw voldoen aan de nieuwe eisen en regels en mits goedkeuring door andere lidstaten. Willen we wel een land dat eigen munt (pond) nog steeds behoud en eigen regels wil blijven hanteren. Goeie zaak dat ze weg zijn.

 • MARC ROTTIERS

  Zielig hoe een eens zo roemrijk land nu zelf moet bedelen bij zijn koloniën om alsnog een beetje macht en invloed te hebben.Great Britain verandert in little England.Triest.Europa blijf sterk!