Lombok alweer getroffen door aardbeving

Vernielde gebouwen op Lombok. Nu is het eiland opnieuw getroffen door een aardbeving.
AP Vernielde gebouwen op Lombok. Nu is het eiland opnieuw getroffen door een aardbeving.
Het Indonesische eiland Lombok is zondag opnieuw getroffen door een aardbeving. De beving had een magnitude van 6,3. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS.

Het epicentrum lag op zo'n 8 kilometer diepte in het noordoosten van het eiland aan de voet van de vulkaan Rinjani. Voorafgaand aan de beving was er een schok met een kracht van 5,4.

In de buurt van het dorp Belanting zijn aardverschuivingen ontstaan, zo is te zien op een video-opname van het Internationale Rode Kruis. Volgens Sutopo Purwo Nugroho, woordvoerder van het nationale rampenbeheeragentschap BNPB, heeft de nieuwe aardbeving honderden mensen doen panikeren, "die uit hun huizen zijn gevlucht". "Er zijn ons geen slachtoffers of grote schade gemeld, maar de mensen zijn getraumatiseerd."

Lombok, dat ten oosten ligt van het vakantie-eiland Bali, is sinds 29 juli getroffen door een reeks aardbevingen en naschokken. Bij de aardbeving van 5 augustus, een beving met een kracht van 6,9, lieten zeker 460 mensen het leven. Gevreesd wordt dat dat aantal verder zal oplopen. Zeker 1.350 mensen zijn gewond geraakt en meer dan 350.000 dakloos. 

Indonesië bevindt zich op de zogenaamde Pacifische Ring van Vuur, die bekendstaat om zijn geregelde aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Er zijn ongeveer 130 actieve vulkanen in het land.

AFP
AFP
AFP
REUTERS3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • WILLY ZACHEL

    Van hulp aktie’s of wat voor hulp dan ook daar hoor je niks van ?

  • Peter Van Ael

    Man man, wat een miserie toch en die mensen hebben al zo weinig.

  • Ibn Marouf

    Misschien moet de mens eens gaan beseffen dat er op de aarde plaatsen zijn, die niet geschikt zijn voor menselijke bewoning, en zich daaraan aanpassen. De mens beschouwt alles als zij biotoop en dat is een grote vergissing!