Loekasjenko probeert imago op te poetsen

UNKNOWN

De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko is bezorgd over zijn imago van "laatste dictator van Europa". Daarom zou hij het Brits pr-bureau Bell Pottinger geraadpleegd hebben. "Natuurlijk maakt de president zich zorgen over zijn imago. Het zou idioot zijn dat te ontkennen", verklaarde zijn woordvoerder Pavel Ljochki.

IJzeren man
Het is niet duidelijk of er een contract met het Britse bedrijf werd afgesloten. Bell Pottinger kan zo in de voersporen treden van het Amerikaans pr-bureau Ketchum, de consultant van het Kremlin. De ontmoeting lokte sarcastische oprmerkingen uit van de oppositie: een krant als Nasja Niva suggereerde Bell de bijnaam van Loekasjenko als "laatste dictator van Europa" te veranderen in "de ijzeren man", zinspelend op de rol van Bell als consultant van Margaret Thatcher.

Mensenrechten
"De beste pr-man voor Loekasjenko is hijzelf. Dat hij maar al eens begint met de mensenrechten te respecteren, democratische hervormingen door te voeren en de economie te liberaliseren", zei de leider van de oppositie in Wit-Rusland, Alexander Milinkevitsj. "Als Loekasjenko zijn politiek voortzet, kan geen enkele pr-man hem helpen." (afp/gb)