Lijkhonden speuren aan 'horrorhuis' Höxter naar resten van slachtoffer

AP
De politie is vandaag in de omgeving van het 'horrorhuis' in de West-Duitse stad Höxter met lijkhonden beginnen zoeken naar de resten van een slachtoffer dat vermoedelijk werd doodgemarteld.

De speurders zoeken in de straatkant naar beenderresten of stukjes tand van Annika F. Ze gaan daarmee de verklaring van de 47-jarige verdachte Angelika W. na. Die had tijdens haar verhoor aan de politie bekend dat ze samen met haar man Wilfred W. (46) in 2014 het lijk van een 33-jarige vrouw uit Nedersaksen in stukken had gesneden en de lichaamsdelen in de open haard had verbrand. De assen werden volgens haar verklaring in de omgeving van het huis uitgestrooid.

"Na zoveel jaar is het niet erg waarschijnlijk dat we nog iets vinden, maar we willen alles proberen", zo deelt een woordvoerster van de politie mee.

Contactadvertenties
Angelika en Wilfred W. worden ervan verdacht via contactadvertenties jarenlang vrouwen naar hun huis in Höxter te hebben gelokt. Daar werden de slachtoffers geslagen, vastgebonden en gefolterd. Het Openbaar ministerie en de politie vermoeden dat op die manier acht slachtoffers gemarteld werden, twee vrouwen uit Nedersaksen hebben de mishandelingen niet overleefd.

AP
AP