Lijk in koffer in Maas gevonden

De koffer werd mogelijk dinsdagavond vanaf de Servaasbrug in Maastricht in de Maas gegooid.
ANP De koffer werd mogelijk dinsdagavond vanaf de Servaasbrug in Maastricht in de Maas gegooid.
De politie heeft in Maastricht een lijk gevonden in een koffer. Het gaat mogelijk om een koffer die dinsdagavond vanaf de Servaasbrug in de Maas is gegooid. Na een melding door getuigen zocht de brandweer de afgelopen dagen in de Maas. Gisteravond wisten politie en brandweer de koffer te traceren en uit de rivier te halen. Bij opening ontdekte de politie naar eigen zeggen het stoffelijk overschot.

Dinsdagavond rond 23 uur zagen twee mensen hoe een man met een grote koffer over de Servaasbrug liep en die vervolgens de Maas in gooide. De twee meldden dit bij de politie, en woensdag begonnen duikers de Maas af te zoeken.

Een woordvoerder van de politie houdt wel een slag om de arm waar het gaat om de koffer. Het gaat om een soortgelijke koffer die dinsdag de Maas in werd gegooid, maar of het dezelfde koffer is, is nog niet voor de volle honderd procent zeker, aldus de woordvoerder. Onderzoek moet dat uitwijzen.

De politie onderzoekt daarnaast de identiteit van het slachtoffer en de doodsoorzaak. In de loop van de komende week hoopt de recherche hier meer over aan de weet te komen. Vragen over de geschatte leeftijd van de dode en het signalement van de verdachte kon of wilde de woordvoerder niet beantwoorden.

De politie is intussen op zoek naar getuigen die dinsdagavond ook iets gezien hebben op of rond de Servaasbrug.