Lijfwacht van Saudische koning doodgeschoten

De Saudische koning Salman. Het silhouet van de generaal, die van zeer nabij de koning bewaakte, was familiair voor de Saudi's.
EPA De Saudische koning Salman. Het silhouet van de generaal, die van zeer nabij de koning bewaakte, was familiair voor de Saudi's.
Een hoge officier die als lijfwacht was belast met de persoonlijke beveiliging van de Saudische koning Salman, generaal Abdulaziz al-Fagham, is doodgeschoten tijdens een ruzie. Dat melden Saudische media. 

Generaal Abdulaziz al-Fagham was heel vaak naast de koning te zien en ook naast diens voorganger koning Abdullah (1924-2015). Hij is daardoor een erg populaire figuur in Saudi-Arabië geworden.

Het is niet bekend waarom de kolonel is doodgeschoten. Volgens staatsmedia gaat het om “een persoonlijk conflict”. Andere berichten stellen dat al-Fagham slechts enkele dagen geleden werd ontslagen en zijn plotselinge dood daarmee verband kan houden. 

Maar de Khaleej Times berichtte dat de kolonel op bezoek was bij een vriend die Mamdouh al-Ali heette. In de woning kregen ze ruzie en al-Ali zou naar buiten zijn gegaan en zijn teruggekeerd met een vuurwapen waar hij de kolonel mee vermoordde. Twee andere aanwezigen zijn volgens deze krant gewond geraakt. Toen de politie arriveerde schoot al-Ali ook op agenten. Hij is vervolgens in een vuurgevecht met de politie omgekomen.

Zijn dood heeft op sociale media heel wat losgemaakt. Vele Saudische burgers betreuren het heengaan van de “beschermengel” van de koning. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nikolaas Bouman

    Het is daar een criminele bende waarbij niemand zijn leven zeker is.