Lid Nederlandse motorclub aangehouden voor liquidatie Belgische zakenman

Slachtoffer Stefaan Bogaerts.
Patrick Lefelon Slachtoffer Stefaan Bogaerts.
De politie heeft vanmiddag een 47-jarige man uit Den Haag aangehouden die wordt verdacht van de moord op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts. De verdachte is een lid van de motorclub Caloh Wagoh.

De Belg werd in september 2017 vermoord in de buurt van een kroeg in Spijkenisse. In het café aan de Lisstraat kwamen veel leden van Caloh Wagoh, die volgens het parket behoort tot de zogenoemde outlaw motorcycle gangs. OMG's worden geregeld in verband gebracht met criminele activiteiten als drugs- en wapenhandel, afpersing en fraude.

De politie vermoedt dat Bogaerts betrokken is geraakt bij de handel in harddrugs en in een conflict verzeild is geraakt. De Belg handelde in zeecontainers en had fikse schulden opgebouwd, die hij voor zijn gezin verborgen hield, zo maakte de politie vorige week bekend in het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht'.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.