Lid Nederlandse koninklijke familie na #metoo: "Kan je als man een vrouw nog een hand geven?"

Pieter van Vollenhoven.
ANP Pieter van Vollenhoven.
In de #metoo-discussie heeft zich een lid van het Nederlandse Koninklijk Huis gemengd. "Kan je als man een vrouw nog een hand geven of valt dat onder het hoofdstuk ongewenste #intimiteiten? Ik denk dat het een grensgeval is?!", schreef Pieter van Vollenhoven dinsdag op Twitter. Die opmerking schoot bij andere Twittergebruikers in het verkeerde keelgat.

Er zijn mensen die zich afvragen of het account niet gehackt is, maar getuige het vinkje achter de naam van Van Vollenhoven gaat het om een geverifieerd account. Ook schrijven Twitteraars dat ze wel "iets meer empathie" verwachten van de erevoorzitter van het Fonds Slachtofferhulp. Anderen vragen zich af of hij een grap wilde maken.

Een uur later sloeg de man van prinses Margriet op Twitter een hele andere toon aan: "De meldingen van ongewenste intimiteiten vind ik volledig terecht, wel vind ik het spijtig dat sommige meldingen soms zo laat worden gemeld."
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Herman Van den Bosch

  De waarheid ligt ergens in t midden denk ik, trouwens vrouwen gaan ook niet vrijuit. Ik heb het zelfs meegemaakt in een werksituatie dat een bepaalde vrouw(collega) geniepig weerwraak nam net omdat ik niet inging op haar avances. Hoeveel mannen hebben dit al meegemaakt maar niet mee naar buiten komen denk ik dan.

 • Conny Van den Bosch

  Dat is nu de reden waarom de politici de nieuwe sekse hebben ontworpen, de "X" of interseksuelen, niet man, niet vrouw, en dus ook geen sprake meer van seksuele intimidatie. Dus mannen kunnen beter zo vlug mogelijk naar de dienst bevolking lopen en vragen om het geslacht te wijzigen.

 • carl van rousselt

  achter #metoo zit een hele strategie om onze westerse vrijheden in te binden zou toch eens uitzoeken wie er achter schuilgaat denk aan een bepaalde godsdienst die dat al eeuwen doet met vrouwen

 • george patrick martou

  wie het verschil niet weet tussen respekt tegenover een vrouw en losse handjes moet nog een beetje opvoeding krijgen hé ! waarom nu weer alles belachelijk maken en doen alsof men niet weet wat ongepast gedrag wel is ! Respekt, daar draait alles om maar tegenwoordig kent men dat niet meer of toch veel minder !

 • paul lemmens

  Luc de Wolf , liefst met getuigen , als je geen geld hebt is het probleem veel minder , met geld ben je meer en meer de klos