Lichamen verdronken vader en dochtertje overgebracht naar El Salvador

De lijkwagen met daarin de lichamen van de verdronken Oscar Alberto Martinez Ramirez en zijn dochtertje Valeria.
REUTERS De lijkwagen met daarin de lichamen van de verdronken Oscar Alberto Martinez Ramirez en zijn dochtertje Valeria.
De lichamen van een vader en zijn dochtertje die tijdens hun vlucht naar de Verenigde Staten verdronken, zijn vandaag gerepatrieerd naar El Salvador, waar ze zullen worden begraven. De migranten kwamen om het leven toen ze vanuit Mexico de rivier Rio Grande probeerden over te steken naar de VS.

Een aangrijpende foto van de twee drenkelingen aan de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten ging intussen al de wereld rond. De foto toont de lijken van de 25-jarige papa, Oscar Alberto Martinez, en zijn 2-jarige dochtertje Angie Valeria, die met het gezicht naar beneden in het water liggen. Het meisje heeft de rechterarm nog rond de hals van haar papa. De man had haar onder zijn T-shirt gestopt, om te verhinderen dat de stroming haar zou meesleuren.

lees verder onder de foto:

De lichamen van Oscar Alberto Martinez Ramirez en zijn dochtertje Angie Valeria werden met het gezicht naar beneden in het water gevonden.
REUTERS De lichamen van Oscar Alberto Martinez Ramirez en zijn dochtertje Angie Valeria werden met het gezicht naar beneden in het water gevonden.

Rivier overzwemmen

Volgens de Mexicaanse krant La Jornada, die als eerste met de foto kwam, hadden de man en zijn 21-jarige vrouw op 23 juni beslist met hun dochtertje de rivier over te zwemmen in de grensplaats Matamoros, om vanuit Mexico naar de Amerikaanse staat Texas te geraken. Eerst bracht de vader het meisje naar de overkant. Toen hij terugkeerde om zijn vrouw te halen, sprong zijn dochtertje achter hem opnieuw in het water. Hij kon haar nog vastgrijpen, maar beide werden dan meegesleurd door de stroming. Na een urenlange zoektocht vonden de reddingsdiensten hun lijken ongeveer 500 meter verderop.

De lichamen werden na aankomst in El Salvador overgebracht naar het dorp La Hachadura, nabij de grens met Guatemala. De slachtoffers zullen worden begraven op een kerkhof aan de rand van de hoofdstad.

De lichamen worden in een busje van een uitvaartcentrum gelegd.
AP De lichamen worden in een busje van een uitvaartcentrum gelegd.
De 21-jarige Tania Avalos, verloor haar echtgenoot en haar dochtertje.
REUTERS De 21-jarige Tania Avalos, verloor haar echtgenoot en haar dochtertje.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ROBERT GERTS

    Pure propaganda van de democraten in de VS! Het is erg, maar WIE duikt een rivier in met een kind van 3 jaar?! En toen ze zijn familieleden lieten zien, viel mij meteen iets op. Klinkt mss erg, maar van de honger zal hij zeker de overstap naar de VS niet gemaakt hebben, want alle familileden hadden duidelijk serieus overgewicht! Dit getuigd van de onmenselijke daden van de democraten om Trump in discrediet te brengen! En nu een bijna 80-jarige als kandidaat-president? DAT vind ik gestoord gedrag

  • eric brack

    Foto's spreken boekdelen, alleen worden ze misbruik door de politiek correcte eenheid om schuldgevoelens te zaaien.