Lichamen van vier alpinisten geborgen na lawine op Nanda Devi

De Nanda Devi, de berg waar de vier bergbeklimmers om het leven kwamen.
REUTERS De Nanda Devi, de berg waar de vier bergbeklimmers om het leven kwamen.
Indiase reddingswerkers hebben de lichamen van vier bergbeklimmers geborgen. Zij maakten deel uit van een groep van acht die bijna zes weken geleden om het leven kwam door een lawine op de Nanda Devi, met 7.816 meter de op een na hoogste berg van het land.

Het ging om vier Britten, twee Amerikanen, een Australiër en een Indiër. Ze probeerden een nog amper beklommen piek te bereiken maar werden verrast door een schuivende sneeuwmassa. Het laatste contact met de buitenwereld was op 26 mei. Vier andere Britse leden van de expeditie, die oorspronkelijk twaalf personen telde, hadden zich al eerder afgescheiden en konden in veiligheid worden gebracht.

Na een lange en gevaarlijke tocht ontdekten paramilitaire alpinisten uit het Indiase deel van de Himalaya de lijken van zeven vermisten, met touwen aan elkaar verbonden. Nummer acht is niet gevonden. Omdat helikopters niet op de betreffende plek kunnen komen, zijn de stoffelijke resten door de hulpverleners zelf naar het basiskamp vervoerd. Vier slachtoffers zijn vandaag naar Pithoragarh gebracht ter identificatie. De anderen volgen snel.

De lichamen van de bergbeklimmers werden vandaag geborgen.
AP De lichamen van de bergbeklimmers werden vandaag geborgen.
De Indo Tibetan Border Police (ITBP).
AP De Indo Tibetan Border Police (ITBP).Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.