Lichamen gedode journalisten overgebracht naar ambassades in Damascus

AFP
De stoffelijke overschotten van de Amerikaanse journaliste Marie Colvin en de Franse fotograaf Rémi Ochlik zijn in de Syrische hoofdstad Damascus aangekomen op de ambassades van Frankrijk en Polen, dat de belangen van de Verenigde Staten in Syrië behartigt. Dat stelde het Franse persagentschap AFP vast.

De twee ziekenwagens reden richting het Franse ziekenhuis in de wijk Kassa. De kisten worden in een koele kamer gezet tot ze per vliegtuig naar Parijs gerepatrieerd worden.
 
Beide journalisten kwamen om het leven op 22 februari bij het bombardement van een appartement dat omgevormd werd tot een perscentrum in Baba Amr, een bastion van verzet in de stad Homs dat wekenlang gebombardeerd werd door het Syrische leger.
 
De Franse journalisten Edith Bouvier en William Daniels vertelden aan de Franse krant Le Figaro dat die dag rond 6 uur raketten van het Syrische leger op het perscentrum terechtkwamen.
 
Bij geweld in Syrië kwamen vandaag minstens zeventien mensen, voornamelijk burgers, om het leven, aldus het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in Londen. Twee van hen stierven bij een zelfmoordaanslag in Deraa, zo melden de Syrische autoriteiten.

AFP
AFP