Lichaam vermiste kickbokser mogelijk gevonden in Nederlands Wilhelminakanaal

Bert Jansen & Maria de la Cruz
In het Wilhelminakanaal in de Nederlandse gemeente Oirschot (Noord-Brabant) is vanmiddag rond 15.00 uur het lichaam van een man gevonden. Een schipper zag het stoffelijk overschot drijven en sloeg alarm. Mogelijk gaat het om de vermiste kickbokser Marc de Bonte uit Kasterlee.

De brandweer en de politie rukten met meerdere wagens uit. Ook een forensisch onderzoeksteam ging ter plaatse om onderzoek te doen naar het gevonden lichaam. Het gebied werd helemaal  afgezet.

De identiteit van de man is voorlopig nog niet bekend. Leden van het team die de verdwijning van de vermiste kickbokser Marc de Bonte uit Kasterlee onderzoeken, waren aanwezig. De politie houdt er ernstig rekening mee dat het om de vermiste 26-jarige man gaat. 

Gevonden auto
Een paar kilometer verderop, in de Wilhelminakanaalstraat in Best, werd ruim twee weken geleden de auto van De Bonte, een zwarte Renault Clio, gevonden.

Wachten op autopsie
De politie in Nederland gaat ervan uit dat het om Marc de Bonte gaat en oordeelt dat op basis van zijn kledij. Maar 100 procent zekerheid zullen ze wellicht pas zaterdag kunnen geven, want dan vindt de autopsie op het lichaam plaats. Ook over de manier waarop de man om het leven is gekomen (eventueel geweld) kunnen ze dus nog niks zeggen.

Op de Facebook-pagina van zijn sportschool 'Training Unit' in het Nederlandse Bladel is vanavond alvast een rouwlint gepost. "Zojuist hebben we te horen gekregen dat het gevonden lichaam voor 99% zeker Marc betreft", klinkt het. "De lessen gaan daarom deze avond niet door. Wel is er gelegenheid om hier samen te komen." De vader van Marc de Bonte heeft vanavond rond 21.50 uur bevestigd dat het om Marc gaat. Meer commentaar wil hij vandaag nog niet kwijt.

De Bonte verdween in de nacht van 4 op 5 november na een etentje. Hij werd voor het laatst gezien in het centrum van Turnhout. Gisteren lieten de ouders en vrienden van De Bonte nog weten 35.500 euro te willen betalen aan de persoon die de gouden tip had over de verdwijning van hun zoon en vriend.

Zojuist hebben we te horen gekregen dat het ...