Lichaam van vermiste Anne Faber (25) gevonden in bos in Zeewolde

rv, ANP
Het Nederlandse Openbaar Ministerie en de gemeente Zeewolde hebben op een gezamelijke persconferentie bekendgemaakt dat het lichaam van Anne Faber (25) is gevonden. De vrouw uit Utrecht werd sinds 29 september vermist.

De Nederlandse politie heeft heel de dag gezocht naar het lichaam van de vrouw in een bos bij Zeewolde (Flevoland). Eerder vandaag maakte de politie bekend in een specifiek deel van het gebied te zoeken, omdat er aanwijzingen waren dat de Utrechtse daar zou liggen. Dat vermoeden bleek juist. Via forensisch onderzoek is vastgesteld dat het om het stoffelijk overschot van de 25-jarige Utrechtse gaat.

Afgelopen maandag werd zedendelinquent Michael P. aangehouden op het terrein van de psychiatrische kliniek in Den Dolder waar hij verbleef.
Hij zou nu aangegeven hebben op welke specifieke locatie het slachtoffer lag.

Eerder werd hij veroordeeld voor de verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien jaar, afpersing, (poging tot) diefstal met geweld en verboden wapenbezit. In de rechtbank liet hij weten geen spijt te hebben: hij was juist trots op zijn daden.

Anne Faber
rv Anne Faber

Faber vertrok die vrijdagavond uit Utrecht voor een lange fietstocht en was sindsdien vermist. Het laatste teken van Anne Faber was die vrijdag om 18.50 uur, toen zij een selfie maakte en die naar haar vriend stuurde. De telefoon van de vrouw maakte voor het laatst contact met een zendmast in de buurt van Soest. Maar ze kwam nooit thuis aan. De dagen erna gaan vrienden, familie en de politie op zoek naar haar. Wat later vond men haar fiets, jas en rugzak.

Het onderzoek van de politie wordt nu verdergezet om te achterhalen wat er exact is gebeurd.

Luchtfoto's tonen de zoeklocatie naar de vermiste Anne Faber in de buurt van een golfterrein in Zeewolde.
anp Luchtfoto's tonen de zoeklocatie naar de vermiste Anne Faber in de buurt van een golfterrein in Zeewolde.
anp
anp
anp86 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Godfrey Vaes

  En die gasten zijn allemaal vervroegd vrij gelaten door overheidsinstanties.

 • Ronald van der Hoff

  Als u wilt kunt u hier een petitie tekenen in verband met de dood van Anne Faber in Nederland. Alvast bedankt. https://www.petities24.com/annefaber

 • Joske Vermeulen

  Justitie is een flop,zowel in België als in Nederland. Je word zwaarder gestraft voor een verkeersovertreding dan voor moord of verkrachting. Geld innen das al waar justitie nog om draait. Ik beschermd mezelf wel

 • Rania Desaegher

  Weeral justitie en pamperbeleid dat faalt. NEt zoals bij ons, in Luik werd een meisje vermoord door een zedendelinquent die in haar studentenhome woonde. Een vijftigjarige man die in een studentenhome woont en reeds zedenfeiten heeft gepleegd???Waar zit justitie, wat doen die naïevelingen eigenlijk?

 • jef vermeulen

  De "hollanders" moeten al niet onder doen voor de Belgen als het op justitie aan komt.