Lichaam van burgemeester miljoenenstad Seoel gevonden: dag vermist na klacht over aanranding

Park Won-soon werd lang gezien als een kansrijk kandidaat voor de presidentsverkiezingen in 2022.
AFP Park Won-soon werd lang gezien als een kansrijk kandidaat voor de presidentsverkiezingen in 2022.
Het lichaam van de burgemeester van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel, Park Won-soon, is gevonden. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Eerder op de dag was de man door zijn dochter als vermist opgegeven. Volgens de politie werd het lichaam in een noordelijk deel van de stad gevonden.

De dood van de 64-jarige komt ruim een dag nadat een werkneemster van de stad een klacht tegen hem had ingediend, mogelijk over aanranding. Dat meldden twee lokale tv-stations op basis van politiebronnen.

De dochter meldde dat de burgemeester het huis had verlaten, nadat hij iets had gezegd wat leek op zijn “laatste woorden”. Zijn gsm stond uit en de laatste keer dat zijn gsm-signaal werd opgepikt, was in de buurt van een tempel in het noordoostelijke deel van de stad. 

Het stadsbestuur had eerder verklaard dat de burgemeester alle afspraken voor de dag had afgezegd.

Machtigste man na president

De 64-jarige Park werd in 2011 als onafhankelijke kandidaat voor het eerst tot burgervader gekozen. Later sloot hij zich aan bij de sociaalliberale partij van president Moon Jae-in. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Park gold als kansrijk kandidaat voor de presidentsverkiezingen in 2022. De burgemeester van Seoul wordt vaak beschouwd als de machtigste gekozen functie in het land, na die van president.

Drie jaar geleden ontving prinses Astrid het ereburgerschap van Seoel uit handen van Park Won-soon.
EPA Drie jaar geleden ontving prinses Astrid het ereburgerschap van Seoel uit handen van Park Won-soon.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website zelfmoord1813.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.