Libische kustwacht onderschept 156 bootvluchtelingen

(archiefbeeld)
AP (archiefbeeld)
De Libische marine zegt zondag dat de kustwacht 156 bootvluchtelingen onderschept heeft die Europa via de Middellandse Zee probeerden te bereiken. Het ging om twee groepen.

De Libische kustwacht onderschepte zondag een rubberen bootje met 116 migranten aan boord, onder wie 5 vrouwen, voor de kust van de West-Libische stad Zuwara, zegt marinewoordvoerder Ayoub Qasim. De migranten, die verschillende Afrikaanse nationaliteiten hadden, werden overgebracht naar een marinebasis in hoofdstad Tripoli.

Zaterdagnacht had de kustwacht al veertig bootvluchtelingen onderschept, onder wie acht vrouwen en een kind, ook voor Zuwara. Het ging om negentien Marokkanen, zestien Nigerianen, veertien Egyptenaren en een Syriër, zegt het mediacentrum van de marine via Facebook.

De Libische kustwacht meldde de voorbije maanden herhaaldelijk dat het bootjes met honderden migranten onderschepte die op weg waren naar Europa. 




3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank Van den Bulck

    Hoe ze dan maar ineens voorgoed daar. We hebben hier al zever genoeg !

  • leen hanssens

    Terug aan afzender.

  • Francinne Declerque

    Oef, Libische kustwacht wil zeggen dat de bende gelukzoekers niet in Europa zitten.