Libanese stad vormt 'sexy politiecorps'

De vrouwen dragen als enige agenten een short.
Screenshot BBC De vrouwen dragen als enige agenten een short.
In het Libanese Broumana kom je deze zomer 'sexy agentes' tegen. De jonge, aantrekkelijke dames werden op hun looks geselecteerd voor de job en lopen rond in korte shortjes.

Pierre Achkar, de burgemeester van de Libanese stad Broumana heeft een nieuwe trekpleister ontwikkeld. Een sexy politiemacht. De man neemt enkel jonge, aantrekkelijke vrouwen aan om het verkeer in zijn stad in goede banen te leiden. De meisjes moeten geen ervaring hebben. Hun goede looks volstaan.

Om dit kwaliteit nog wat meer in de verf te zetten, dragen ze in plaats van een lange broek een short. De andere agenten van de stad moeten wel in een lange broek werken.

De reacties zijn gemengd. Waar sommigen het inzetten van knappe dames op straat aanmoedigen, vinden anderen het seksistisch en oppervlakkig.

Over zijn motieven is de burgemeester alvast erg ondubbelzinnig. “Elk jaar proberen we de mensen te choqueren om zo de internationale pers en toeristen hierheen te krijgen”, bekent Achkar vlotjes aan BBC News. “Het is mooi. En mensen houden van mooi. Of hebt u ze liever lelijk?”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eric Van den Bergh

    Prachtig initiatief, en dit is uit vrije wil van die vrouwen die aanvaarden. Beter dan de hoofddoek e.a. die vrouwen, onder druk, verplicht zijn te dragen.

  • Anthony Daele

    Niemand verplicht die vrouwen dit te doen denk ik. Niet elke vrouw wil een man zijn en bel willen nog steeds hun schoonheid laten zien . I.p.v. geëmancipeerd te zijn enke en alleen om geëmancipeerd te zijn