Lexi (27) woog begin vorig jaar nog 220 kilogram. Met twee simpele regels ging er 137 kilogram af en ze is nog amper te herkennen

Lexi met haar man Danny voor ze aan haar grote avontuur begon.
Facebook Lexi met haar man Danny voor ze aan haar grote avontuur begon.
Als Lexi (27) en Danny (29) Reed uit het Amerikaanse Indiana vroeger uit eten gingen, wisten ze nooit van ophouden. Bij een buffet aarzelden ze niet om tot acht keer terug te gaan voor een vol bord. Frieten, pizza, chips, snoep en frisdrank: het ging er vlot in en nog het liefste voor de tv. Tot Lexi twee jaar geleden de kaap van 220 kilogram rondde en het besef kwam dat hun overgewicht hun leven gevoelig kon inkorten en hun kinderdroom kon kelderen. Daarop namen ze een ingrijpende beslissing.

“Ik was altijd het meisje dat zich achter de camera verstopte of een gek gezicht trok op de foto”, vertelt Lexi. “Voor de turnles op school trok ik altijd iets zwarts aan om er slanker uit te zien en te verbergen dat ik erg zweette. Ik was verlegen en deed alles om maar niet op te vallen of de aandacht te trekken. Ik was na 25 jaar verslaafd te zijn aan eten een gevangene in mijn eigen lichaam.”

Pogingen

En dat zette haar er op Nieuwjaar vorig jaar toe aan om het roer om te gooien. Ze woog intussen ruim 220 kilogram en haar man Danny – met wie ze in oktober 2015 was getrouwd – 127 kilogram. Eerdere pogingen om gewicht te verliezen waren op niets uitgelopen, deze keer moest het anders. (lees hieronder verder)

Lexi op haar vrijgezellendag in 2015.
Instagram Lexi op haar vrijgezellendag in 2015.

“We hadden niet echt een plan, maar waren vastberaden om te slagen”, aldus Lexi. “Zonder operatie, speciaal dieet of personal trainer. We veranderden uiteindelijk twee dingen: we begonnen op ons eten te letten en vervingen ongezonde maaltijden en frisdrank, door mager vlees, groenten en water. En we stopten met televisiekijken en gingen in de plaats naar de fitness, vijf keer per week 30 minuten.”

Cardio

Ze probeerde eerst intensieve cardio, maar dat bleek te hoog gegrepen. “Dus pakte ik het anders aan. Ik wandelde telkens tot ik niet meer kon en dan rustte ik even. En dan stapte ik verder tot ik weer niet meer kon en zo door tot ik een half uur gewandeld had. Het was heel zwaar, maar ik hield vol. En met het verstrijken van de tijd, ging het steeds beter”, vertelt ze. (lees hieronder verder)

Instagram
Facebook

De kilo’s vlogen er al snel af en elke maand raakte ze ongeveer 10 kilogram kwijt. “Als mijn gewicht iets trager naar beneden begon te gaan, ging ik wat intensiever trainen en minder calorieën eten. Danny en ik hebben veel aan elkaar gehad. We wisten dat samen alles mogelijk was. We hadden er geen idee van dat we twee jaar later een compleet ander koppel zouden zijn. We raakten niet alleen flink wat gewicht kwijt, we groeiden ook naar elkaar toe. En we werden de mensen die we altijd wilden zijn.” (lees hieronder verder)

Lexi en Danny bijna twee jaar later.
Instagram Lexi en Danny bijna twee jaar later.

Samen raakten ze 178 kilogram kwijt, 137 daarvan dankzij Lexi. Ze weegt nu nog 83 kilogram. “Ik ben trots op mezelf en voel me veel gelukkiger dan vroeger. Toen we elkaar 10 jaar geleden leerden kennen had ik nooit gedacht dat Danny ooit zijn armen helemaal om me heen zou kunnen leggen en kijk nu. Dit is een gevoel dat ik nooit meer kwijt wil”, vertelt ze. (lees hieronder verder)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lexi postte foto’s van haar transformatie op Instagram. Om zichzelf te motiveren en ook anderen te overtuigen om in actie te komen. Intussen verzamelde ze daar al meer dan 456.000 volgers. “Dat maakt me heel dankbaar en nederig”, zegt ze daarover. “Ik startte een apart profiel om mijn Facebookvrienden niet de hele tijd te bestoken met mijn afslankfoto’s. En om anderen te inspireren. Dat je je leven echt kan omgooien als je wil. Ik ben iedereen dankbaar voor de steun en lieve woorden die ik al kreeg.”

"Geen angst meer"

Onlangs vroeg iemand haar wat ze tegen zichzelf zei de avond voor ze aan haar grote avontuur begon. “Morgen is de eerste dag van je nieuw leven”, zegt ze. “Ga je gewoon blijven práten over vermageren of ga je het ook dóén? Geen excuses meer. Geen angst meer. Je hoeft niet op deze manier te blijven leven, Lexi. Je hebt je toekomst zelf in de hand. Dus stap die fitness binnen en toon aan iedereen die staart of aan je twijfelt, wat je in je mars hebt. Bewijs hun ongelijk. We doen het hier en nu.” En dat deed ze. (lees hieronder verder)

Begin dit jaar, halfweg hun traject.
Instagram Begin dit jaar, halfweg hun traject.
... en Lexi nu.
Instagram ... en Lexi nu.

Of ze nog een goede raad heeft voor mensen die haar voorbeeld willen volgen? “Maak van het sporten een vaste afspraak in je agenda, zoals een meeting op het werk. Zoek jezelf een buddy die je kan motiveren als je eens een zwak moment hebt. En vergeet nooit waaróm je het doet”, klinkt het. “Wij wilden ouders worden en een lang leven samen en dat hield ons de hele tijd op de been.”
46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jean paul buyle

  Geen brood,aardappelen,pasta (of zeer weinig) en frisdrank.dat alleen al zal een paar ettelijke kilo s schelen

 • De'Grace Nyakio

  Geweldig

 • Greer Aerts

  Ik volg haar op instagram en ze heeft wel degelijk veloverschot. Je ziet het vooral aan haar armen aangezien ze (denk ik) nooit korte broeken draagt. En de leggings die ze draagt verbergen veel los vel vermoed ik. Ik vind het enorm knap wat ze gepresteerd heeft!

 • Adriaan De Backer

  Prachtige prestatie !!! Chapeau !! Toch vraag ik me af waar al het overtollige vet is gebleven , want bij zoveel gewichtsverlies gaat de huid zich niet zo maar strak herstellen. Hier moet toch chirurgie aan te pas zijn gekomen .......

 • Kurt Janssens

  Nu nog al dat overtollige vel kwijt raken