Levenslang voor zuuraanval op Belgische man in Bristol

Berlinah Wallace.
RV Berlinah Wallace.
Een Britse rechtbank heeft vandaag een vrouw veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor een zuuraanval op haar Belgische ex-vriend Mark van Dongen. Volgens BBC komt de 48-jarige dader, Berlinah Wallace, na twaalf jaar in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

Wallace gooide in 2015 in haar woonplaats in Bristol zwavelzuur over van Dongen, die toen in bed lag. Ze deed dat omdat ze jaloers was dat de man een relatie begon met een andere vrouw. De in Nederland geboren Belg raakte verbrand op 25 procent van zijn lichaam. Hij was na de aanval verlamd vanaf zijn nek, verloor het grootste deel van zijn zicht en zijn linkeronderbeen moest geamputeerd worden. 

Hij verbleef meer dan een jaar in het ziekenhuis in Bristol, tot zijn familie een ambulance inhuurde om de man weer naar ons land te brengen. Weer in België vroeg de man euthanasie aan. In januari 2017 overleed hij op 29-jarige leeftijd in Overpelt.

Wallace was vorige week door de rechtbank in Bristol schuldig bevonden aan het opzettelijk gooien van een bijtende stof, maar werd vrijgesproken van moord.

Mark van Dongen koos voor euthanasie, omdat de pijn ondraaglijk was.
RV Mark van Dongen koos voor euthanasie, omdat de pijn ondraaglijk was.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Bytebier

  Voor het leven getekend die man en dan nog moeten de dood aanvragen omdat de pijn niet te dragen was , ze zal lachen die heks nu ze terug grijs is ! Levenslang is bij mijn weten opgesloten tot uw dood.

 • John De roo

  Potentiële 12 jaar = levenslang = pffffffff

 • Luca Tulp

  Levenslang voor zuuraanval op *Nederlandse man in Bristol.

 • Charlotte De greef

  Levenslang is een terechte straf. Nu hopen dat men in Groot Brittannië niet even naïef is en dat men levenslang ook echt levenslang laat zijn, zonder vervroegde vrijlating.

 • bert paulussen

  "Met kans op vervroegde vrijlating"? Fout signaal! Die vrouw heeft het leven van die man permanent schade toegebracht, dus moet zij ook levenslang lijden door effectieve opsluiting tot haar dood.