Levenslang voor man die Jayme Closs (13) ontvoerde en haar ouders vermoordde

AP / Facebook
De 21-jarige Jake Patterson is vandaag door een rechtbank in Barron in de Amerikaanse staat Wisconsin tot levenslang veroordeeld voor het ontvoeren en maandenlang gevangen houden van een dertienjarig meisje en het doodschieten van haar ouders. Hij maakt geen kans op een vervroegde vrijlating.

Volgens de rechter is de misdaad die Patterson heeft gepleegd “de gruwelijkste en de meest gevaarlijke” die hij ooit heeft meegemaakt. De rechter noemde Patterson een gevaar voor de samenleving door zijn fantasieën over het ontvoeren van meisjes en het ombrengen van gezinnen.

Na het doden van haar ouders hield Patterson de dertienjarige Jayme Closs 88 dagen gevangen. Begin januari slaagde het meisje erin te ontsnappen uit de boshut waar ze gevangen had gezeten. Een vrouw die haar hond uitliet, ving haar op en waarschuwde de politie. De gijzelnemer kon niet veel later worden aangehouden. Hij legde een schuldbekentenis af.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • marc Deglin

    in belgie had het minstens 5 jaar geduurd voor hij voorkwam , met dan nog een voorwaardelijke straf.