Levenslang voor lesbisch koppel dat tiener brutaal vermoordde

Twee jonge vrouwen van 21 en 19 hebben in Australië levenslang gekregen voor de brutale moord op de 16-jarige Stacey Mitchell. De moordenaressen, een lesbisch koppel, maaiden de tiener neer met een stuk beton, wurgden haar met een ketting en dumpten haar - het hoofd eerst - in een vuilnisbak. Ze schoten ook beelden van de met bloed bespatte kamer van het slachtoffer en van haar halfnaakte lijk.

Geen berouw
De rechter zei dat beide dames, Jessica Stasinowsky (21) en Valerie Parashumti (19), na een jaar voorhechtenis nog altijd geen greintje berouw betoonden en duidelijk geen enkele waarde aan een mensenleven hechten. "Bovendien is er het bijkomende probleem dat jullie van gewelddadige seks houden."

"Slachtoffer beu"
Het ziekelijke koppel kende Stacey amper drie dagen en vermoordde haar omdat ze haar "beu waren". Nadat ze hadden geprobeerd het tienermeisje met alcohol en een slaappil te verdoven, sloegen ze haar de kop in met een betonblok en, "omdat ze er lang over deed om te sterven", gingen ze over tot wurging. Toen het meisje dood was, kusten de gruwelijke moordlustigen elkaar boven haar lijk.

Medeplichtige
Een medebewoner van het huis werd eerder al tot twee jaar gevangenis veroordeeld omdat hij de moordenaressen geholpen had na de moord. De bloeddorstige daders - één van hen dronk meermaals bloed in een vampiercultus - moeten zeker 24 jaar achter de tralies. (jv)