Levenslang voor drugskoppel dat peuter doodfolterde

Het duivelse drugskoppel Kayley Boleyn (19) en Christopher Taylor (25) heeft levenslang gekregen voor de brutale moord op de driejarige peuter, Ryan Lovell-Hancox. De twee hadden de kleine omgebracht toen ze op hem babysitten.

Volgens de rechter had het duo meer aandacht voor hun honden dan voor het ventje op wie ze aan het babysitten waren. Boleyn en haar voormalige vriendje Taylor, die aan crack verslaafd was, hadden de zorg op zich genomen van Ryan, omdat diens moeder (21) het zelf "niet meer aankon" om voor haar zoontje te zorgen. Boleyn, een nichtje van mama Amy Hancox, kreeg 48 euro per week om op Ryan te passen. Zijn had mentale problemen waardoor ze zich niet om hem kon bekommeren.

Maar ook bij de harteloze Boleyn en de alcoholicus Taylor kwam van verzorging van Ryan niet veel in huis. Zij gebruikten het ventje eerder als een boksbal. De peuter liep 75 verwondingen op in de smerige studio in Bilston, bij Wolverhampton in Engeland. Hij werd tegen de muur gesmeten, opgesloten in de kast en geslagen door het vreselijke koppel. Ryan stierf uiteindelijk op kerstavond in 2008 aan een hersenbloeding, veroorzaakt door de onophoudelijke verwondingen aan het hoofd.

De twee beulen werden in maart al schuldig bevonden aan moord en kindermishandeling maar kregen nu pas hun strafmaat: levenslang. Taylor zal minstens 15 jaar achter de tralies zitten, Boleyn minstens 13 jaar. (jv)