Levend baby’tje met navelstreng er nog aan gevonden in vuilniszak in Amerika

Het meisje werd met navelstreng en al gevonden.
Forsyth County Sheriff's Office Het meisje werd met navelstreng en al gevonden.
In de Amerikaanse staat Georgia heeft de politie begin deze maand een pasgeboren baby’tje gered uit een plastic vuilniszak. Omwonenden hadden het kindje horen huilen. Om meer te weten te komen over de identiteit van het meisje heeft de lokale sheriff nu harde videobeelden van de vondst van de zuigeling vrijgegeven. 

“Ik hoorde vanuit mijn huis iets huilen. Mijn zoontje zei: dat is een baby'tje, maar ik ging er vanuit dat het een dier zou zijn”, vertelt een inwoner van Forsyth, een plaats in Georgia met zo'n 4.000 inwoners. Hij waarschuwde de politie, die direct bij de bewegende zak ging kijken. Daar werd inderdaad een pasgeboren baby'tje in aangetroffen, een meisje. Haar navelstreng was zelfs nog niet verwijderd en het kindje zat hier en daar nog onder het bloed. Het haar zat nat tegen haar hoofdje aangeplakt.

De agenten die het meisje uit de zak bevrijdden zijn hoorbaar aangeslagen, blijkt uit de vrijgegeven videobeelden. “Ach lieverd. Moet je nou eens kijken. Het spijt me zo voor je. Kijk hoe bijzonder je bent”, hoor je een van de agenten zeggen. Hij wikkelt het meisje snel in zijn warme jas, terwijl de gewaarschuwde ambulance toesnelt. Kijk eens wie daar is?”, vertelt hij het meisje, terwijl ze wordt overgedragen aan het ambulancepersoneel. 

Het kindje oogt gezond. Hoe het nu met haar is, is niet bekend. Ze is naar een pleeggezin gebracht en door de politie ‘India‘ genoemd. De lokale sheriff is op zoek naar informatie over het meisje en haar ouders. Ook anonieme tipgevers mogen zich melden.

Om het kindje warm te houden werd ze direct in een warme jas gewikkeld.
Forsyth County Sheriff's Office Om het kindje warm te houden werd ze direct in een warme jas gewikkeld.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Gewoon eens fantaseren dat er een tijd kan aankomen dat niemand nog kinderen kan krijgen in de wereld en je hebt het antwoord! Kotsmisselijk wordt ik daarvan!

 • Ivo Vandeneynde

  Tja, het beloofde land USA? Je hebt daar niet de opvang zoals wij hier kennen. Als je weinig verdient en/of een goedkope ziekteverzekering hebt, ben je een vogel voor de kat. En toch willen Amerikanen dat niet inzien. Zo overtuigd van hun eigen gelijk.

 • Jan Spier

  Wie kan nu zoiets doen,ik heb daar geen woorden voor.

 • Daisy De Smedt

  Mijn moederhart bloed als ik dit zie. Onmenselijk is dit. Hoe kun je dit als moeder doen. De vrouw is het woord moeder niet waard. Ik begrijp als je je babt niet wilt je iets moet doen, maar er zijn genoeg manieren om ervoor te zorgen dat je baby levend/gezond wordt gevonden. Te vondeling leggen met de wetenschap dat je baby zeker gevonden wordt is tenminste nog menswaardig maar hem in de vuilbak gooien...onbegrijpelijk gewoon.

 • Nicolas De Clercq

  Het zal er daar niet op beteren als die anti-abortus wetten zich gaan verspreiden.