Leugenachtig, zielloos en hersendood: rocker Ted Nugent haalt keihard uit naar overlevende tieners schietpartij Florida

Ted Nugent.
EPA Ted Nugent.
Rocker en prominent NRA-lid Ted Nugent heeft geen al te hoge pet op met de overlevende scholieren van de Parkland-schietpartij van februari in Florida. Nugent noemde de jongeren, die nu al wekenlang protesteren tegen de dood van 17 van hun medestudenten, op de radio "leugenaars", "ziellozen" en "arme, hersendode kinderen".

De jongeren van de Marjory Stoneman Douglas High School staan al wekenlang in het brandpunt van de Amerikaanse pers door hun protesten tegen de lakse Amerikaanse wapenwetten. En daarmee worden ze ook meer en meer het mikpunt van kritiek van conservatieve politici en commentatoren.

Ook Ted Nugent, lid van de raad van bestuur van de wapenlobby National Rifle Association, liet zich gisteren laatdunkend over de jongeren uit. "Je moet niet alleen medelijden hebben met de leugenaars, je moet er ook tegen in gaan en bidden tot God dat de leugens verpletterd kunnen worden en de leugenaars het zwijgen opgelegd. Zodat er echte maatregelen kunnen komen om de levens van kinderen te redden", aldus de wapenfan.

"Ze plegen spirituele zelfmoord"

"Deze arme kinderen. Het doet pijn het te zeggen, maar ik ben bang dat het bewijs onomkeerbaar is. Ze hebben geen ziel", ging Nugent verder. "De leugens van links, de leugens van deze arme, hersendode kinderen die constant leugens voorgeschoteld krijgen en ze napapegaaien. Ze plegen spirituele zelfmoord, alles wat zij voorstellen zal meer dood en chaos veroorzaken, ik garandeer het je."

Nugent verdedigde ook de NRA en zei dat "het niveau van onwetendheid verder gaat dan domheid". "De NRA bestaat uit een groep Amerikaanse families die een stem hebben op ons door God geschonken, grondwettelijk verankerd recht om wapens te houden en te dragen." 

"Als hij de tranen zou zien"

Verschillende studenten en overlevenden van de Parkland-schietpartij bekritiseerden Nugent na zijn uitlatingen op Twitter. "Als hij al de tranen zou zien", tweette Cameron Kasky, een van de gezichten van de protestbeweging. "Als hij in de ogen zou hebben gekeken waarin ik heb gekeken. Als hij zou zien wat dit ons heeft aangedaan... En dan is de NRA, die meer angstgeld dan ooit krijgt. En spreek dan over 'zielloos'. Deze kerel zou zich beter excuseren. Echt waar."

Hetzelfde geluid bij studente Kyra Parrow. "Het is grappig dat de NRA zegt dat wapens niet het probleem zijn, maar wel het pesten. En dan gedraagt een NRA-bestuurslid zich als een vijfjarige pestkop."
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Bocque

  Hier in België is er een strenge wapenwet en wapens komen evengoed in de verkeerde handen. Drugdealers in Antwerpen en de ons gekende terroristen. Mensen sterven hier evengoed door wapengeweld. Het enigste verschil met de VS is dat hier alleen de slechten wapens hebben.

 • Jan Verstrepen

  Helaas zullen moordenaars en gangsters altijd wel een manier vinden om aan wapens te raken. Maar dat is nog geen redenen om die wapens, zoals in Amerika, zomaar te koop aan te bieden alsof het bonen of een fles water zouden zijn. Poen zal hier wel weer de bovenhand halen, mensen, dat telt nergens....

 • JOHAN Goossens

  ja, ge kunt een mens maar zo lang pesten tot hij reageert (goedschiks of kwaadschiks) want dat is in 99,9 % de aanleiding van deze moordpartijen dominique, naar michael jackson(de pedo) wel zeker ?

 • Philippe De Swert

  Nogal tactloos en idioot gebracht. Er is echter wel 1 ding waar. Ze protesteren en hebben veel te zeggen, maar ze weten idd helemaal niets van wapens of de wapenwetgeving. Ze worden georganiseerd, geschoold, betaald en (mis)bruikt door de anti-wapenlobby die alleen maar naar eenvoudige antwoorden zoekt op een complex sociaal probleem waarvan vuurwapens slechts een klein onderdeel van zijn...

 • Dominique Hellebuyck

  Hierbij luister ik NOOIT Meer naar zijn muziek.

Video