Lerares krijgt kerstcadeautjes van haar leerlingen. Maar het is geschenkje van meisje dat eigenlijk niets heeft om te geven dat diepste indruk maakt

Facebook
Een Amerikaanse lerares heeft op Facebook een hartverwarmend verhaal gedeeld. Aan het begin van de kerstvakantie kreeg Rachel Uretsky-Pratt (24) van veel van haar leerlingen geschenkjes. Maar het was het cadeautje van een meisje dat eigenlijk niets had, dat de diepste indruk op haar maakte.

Rachel geeft les op een basisschool in het plaatsje Kennewick, in de staat Washington. Op de laatste dag voor de kerstvakantie en met Kerstmis in zicht, had ze wat kleine geschenkjes meegebracht voor haar leerlingen. En zij waren ook hun juf niet vergeten.

Chocolade

“Ik heb vandaag chocolade, lieve handgeschreven berichtjes en juweeltjes gekregen”, schrijft ze in een intussen viraal gegane post op Facebook. “Maar het waren deze marshmallows uit de ontbijtgranen van een meisje, die de diepste indruk op me maakten.”


Volgens de lerares komen de kinderen op de school waar ze lesgeeft, uit gezinnen die het financieel niet breed hebben. “Allemaal krijgen ze op school gratis lunch of toch lunch aan een gereduceerd tarief. Ze krijgen ook elke dag gratis ontbijt op school.” (lees hieronder verder)

“Dit kindje wilde me zo graag iets cadeau doen, maar ze had niets om te geven”, gaat ze verder. “En daarom deed ze vanmorgen haar gratis ontbijtgranen open, viste ze er alle lekkere marshmallows uit en deed ze die in het zakje waar haar bestek, strootje en servetje in zaten. Voor mij.”

“Ze gaf me het lekkerste van haar ontbijt”, vertelde de vrouw achteraf aangedaan aan het Amerikaanse dagblad USA Today. “Niemand eet graag Lucky Charms zonder marshmallows.”

Heisa

Ze vertelde ook dat ze het geschenkje had aangenomen zoals ze alle andere cadeautjes aannam, zonder er heisa rond te maken. Ze zei gewoon tegen het meisje: ‘Heel erg bedankt, lieverd.’

“Wees dus dankbaar voor wat je hebt en voor wat anderen je geven”, besloot ze op Facebook. “Het komt allemaal echt uit het diepste van hun hart.” (lees hieronder verder)

Getty Images/Cultura RF

De post ging in geen tijd viraal. Sinds de vrouw het bericht woensdag online zette, werd het al meer dan 362.000 keer geliket en 122.000 keer gedeeld. Meer dan 20.000 mensen gaven al aan dat ze geroerd waren door het gebaar van het meisje.

“De mooiste geschenken komen recht uit het hart. Prachtig”, klonk het onder meer. En ook: “De kostprijs van een geschenk is niet wat het speciaal maakt. De attentie en liefde die erin kropen wel. Dit heeft de tranen in mijn ogen gebracht.” en “Echt een geschenk uit het hart. Dat meisje heeft iets dat ze zelf ook wilde opgeofferd, zodat ze je iets kon geven. Het lijkt erop dat haar ouders genoeg om haar geven om haar te leren wat Kerstmis echt betekent.”

Appel in krantenpapier

Anderen deelden gelijkaardige ervaringen. Zo vertelt een man die op een school in Missouri werkt, over het mooiste cadeau dat hij al van een kind kreeg in zijn 37-jarige carrière: aan appel verpakt in krantenpapier. “Ik zei altijd tegen mijn leerlingen dat het geschenk dat ik het liefste had, gewoon een knuffel was (omdat dat gratis is). Maar dit jongetje wilde me zo graag iets bijzonders geven, ondanks het feit dat zijn ouders zich geen geschenkje konden permitteren. Ik zal dit prachtige gebaar van liefde en vriendelijkheid nooit vergeten.”
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • karel daneeels

  ik hoop dat beiden alle geluk van de wereld mogen vinden je hebt me tot tranen toe bewogen kleine meid moge alle geluk van de wereld je deel zijn ik zal elke kerst die ik nog mag beleven steeds aan je denken en mag het fijnste cadeau je deel zijn. merry christmass

 • Paul Verbeeck

  Respect voor beiden .

 • Jenny Janssens

  Respect voor dat kleine meisje. Dit kwam uit haar hart. Goed dat de lerares dit aanvaardde. Zo werd ze niet teleurgesteld!!!

 • Lynn Minnot

  Prachtige ! Als ieder mens zulk een gouden hart had...

 • danny buyse

  Als je veel hebt kan je veel geven maar als je weinig hebt en iets geeft wordt de waardering groter. Verstandige lerares!