Leraar economie heeft seks met leerlinge (15): “Hij wist maar al te goed hoe kwetsbaar ze was”

Thinkstock
De rechtbank in het Nederlandse Den Bosch heeft een 29-jarige ex-docent economie uit Kaatsheuvel veroordeeld tot tien maanden cel omdat hij ontucht pleegde met een 15-jarige leerlinge. Acht maanden van die straf zijn voorwaardelijk. De man had binnen een tijdsbestek van enkele maanden een paar keer seks met het meisje. Hij was niet alleen haar leraar, maar ook haar vertrouwenspersoon op de school.

In dat kader voerde de man wekelijks gesprekken met het meisje. Via WhatsApp onderhield hij ook buiten de school contact met haar. 

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij een seksuele relatie met haar aanging terwijl hij maar al te goed op de hoogte was van de persoonlijke problemen en de emotionele kwetsbaarheid van het meisje. Hij heeft het vertrouwen van de betrokken leerlinge, haar ouders en zijn collega's op school ernstig beschaamd, oordeelt de rechtbank. Op de telefoon van het meisje had de man een app geïnstalleerd waardoor haar ouders haar niet konden traceren.

De relatie tussen leerkracht en leerling ontstond in maart vorig jaar. De man is door de school ontslagen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.