Leiders Thaise roodhemden ontsnappen aan ordetroepen

Arisman Pongruengrong, één van de leiders van de 'roodhemden', wordt geholpen door medestanders om te ontsnappen.
UNKNOWN Arisman Pongruengrong, één van de leiders van de 'roodhemden', wordt geholpen door medestanders om te ontsnappen.
Een operatie van de Thaise ordetroepen met als doel om zes leiders van de 'roodhemden' op te pakken, is vanmorgen mislukt. Dat melden de manifestanten en de Thaise autoriteiten. De roodhemden betogen al meer dan een maand tegen de huidige regering en eisen het ontslag van de president.

"Onze zes leiders slaagden erin om te ontsnappen", aldus Nattawut Saikuar, lid van de beweging van de betogers. De woordvoerder van de regering verklaarde dat de operatie "mislukt" is, maar dat er andere zullen volgen.

Hotel
De ordetroepen werden vanmorgen naar een hotel in het noorden van de hoofdstad Bangkok gestuurd om daar de leiders van de betogers op te pakken. De zes worden verdacht van medeplichtigheid bij de gewelddadigheden van afgelopen zaterdag waarbij 23 mensen om het leven kwamen.

Spanning gestegen
Door de actie van de Thaise troepen is de spanning in Bangkok weer gestegen na enkele dagen van relatieve stilte. De verschillende televisiestations toonden beelden van hoe een van de leiders, Arisman Pongruangrong, kon ontsnappen door zich langs het hotel naar beneden te laten zakken. Eenmaal beneden werd hij beschermd door honderden betogers die voor het gebouw stonden. Volgens Arisman probeerde een politieagent hem te doden en zouden er twee bommen in zijn kamer zijn geweest. (belga/kve)

UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN