Leider van NYC Ballet stapt op na beschuldigingen grensoverschrijdend gedrag

Peter Martins
AFP Peter Martins
De Deen Peter Martins, leider van het New York City Ballet, is opgestapt na beschuldigingen van seksueel ongewenst gedrag en misbruik. Dit heeft de krant The New York Times bericht.

Een twintigtal dansers en danseressen hadden de 71-jarige man ervan beschuldigd hen verbaal en fysiek misbruikt te hebben. Ook is hij ervan beticht zijn autoriteit te hebben misbruikt om met sommigen van hen een seksuele relatie aan te knopen.

In een brief aan de raad van bestuur heeft Martins zijn onschuld beklemtoond, maar hij stapt wel op.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stanny Asselberghs

  Is dit nieuws ? Opstappen en daarmee is de kous af ? Voor België : Vangeluhwe Roger geniet nog van een zeer goed pensioen. Welke politieker durft hier zijn verantwoordelijkheid nemen, want dit is extreem misbruik ?

 • Lutgard Crombez

  Waarom kunnen die hun poten niet thuis houden als ze iets meer te zeggen hebben dan andere?

 • René Lenaerts

  Hij kon de dans niet meer ontspringen.

 • Peter Buyck

  Tja, als iik edereen die me verbaal aanvalt een C4 mag sturen... Als een suggestie om iets te gaan drinken na het werk me leidt naar mijn C4... Nee: géén nieuwjaarskussen, verjaardagskusje, ... aan collega's. Nee ook dit jaar niet. Die andere zou het wel mogen, ik riskeer een C4.

 • Patrick De pauw

  Wanneer gaat die zever stoppen?is dit nu het enige middel om iemand de deur te wijzen?ik denk dat iedereen zich moet opwassen tegen die beschuldigingen want amai?ik denk dat er ook veel gelogen wordt door????