Legervliegtuig stort neer in Algerije: dodentol opgelopen tot 257

REUTERS
In Algerije is een legervliegtuig neergestort op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Algiers. Dat melden het staatsagentschap APS en de Algerijnse televisie. De dodentol is ondertussen opgelopen tot 257. Het gaat overwegend om militairen en leden van hun gezinnen, zo deelt het Algerijnse ministerie van Defensie mee.

Het toestel, een Iljoesjin 76, stortte vanmorgen neer kort nadat het was opgestegen op de luchtmachtbasis van Boufarik, ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van Algiers. De slachtoffers zijn de tien bemanningsleden en 247 passagiers, "van wie het merendeel personeel van het Nationale Volksleger en leden van hun familie", preciseert het ministerie van Defensie, zonder gewag te maken van eventuele overlevenden.

Over de hoeveelheid passagiers aan boord van het vliegtuig heerste een tijd onduidelijkheid. Lokale media zeiden dat er 220 militairen aan boord zaten en hielden het eerst op een voorlopige dodentol van 105 slachtoffers. Rond 13 uur meldde de Algerijnse staatstelevisie dan een dodentol van 257.

Lokale media berichten dat de hulpdiensten massaal ter plaatse zijn op de plaats van de crash en dat gewonden overgebracht worden naar het ziekenhuis. 

REUTERS

President Abdelaziz Bouteflika kondigde drie dagen van nationale rouw af.

AP
AFP
REUTERS
REUTERS13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • tania de vwilde

  veel sterkte aan de getroffen families

 • Steven Verhelst

  Sterkte aan de Algerijnen

 • Kaies Salah

  sterkte aan de algerijnen RIP

 • niels vanhoof

  Oei de schrijvers krijgen hier bang en de afgelopen dagen......grote mond om Rusland klein te krijgen .....Laat het maar goed eens rommelen in de wereld dan zou lederen wat temperen.....hup oorlogje

 • Vincent Foulart

  Georges alsjeblieft. Waaruit kan jij afleiden dat de schuldige hier een jonge persoon is? Voor hetzelfde geld is het jouw Algerijnse equivalent. Laat de assumpties en vooroordelen aub achterwege. .