Legerhelikopter crasht in Californië: vier inzittenden vermoedelijk dood

Een CH-53E Super Stallion.
RV Een CH-53E Super Stallion.
In het zuiden van de Amerikaanse staat Californië is een legerhelikopter met vier mensen aan boord neergestort. Dat meldt de Naval Air Facility in El Centro. Niemand zou het overleefd hebben. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

Het incident gebeurde gisterenmiddag om 14.35 uur plaatselijke tijd, tijdens een trainingsmissie van de Amerikaanse marine ten noorden van Plaster City, niet ver van San Diego. De helikopter was een CH-53E Super Stallion en er waren vier mensen aan boord, leden van de 3rd Marine Aircraft Wing, een luchtvaarteenheid van de Amerikaanse marines. Er wordt vanuit gegaan dat die allemaal om het leven gekomen zijn, maar hun lichamen zijn nog niet geïdentificeerd.

Hun namen zullen worden vrijgegeven 24 uur nadat hun familie op de hoogte is gebracht, zo meldt de Amerikaanse zender KYMA-TV. Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

De 3rd Marine Aircraft Wing is de grootste eenheid aan de westkust van de US Marine Corps, een onderdeel van de Amerikaanse strijdkrachten.

Eerder gisteren stortte nog een vliegtuig van de Marines neer op de internationale luchthaven van Djitbouti tijdens het opstijgen. De piloot van de AV-8B Harrier kon zich met zijn schietstoel in veiligheid brengen en kreeg medische verzorging. De toestand van de piloot is stabiel. Er vielen geen andere gewonden. De crash veroorzaakte ook geen schade aan de infrastructuur van de luchthaven.

Naval Air Facility El Centro

We are aware that an accident involving a single helicopter occurred a short time ago in the vicinity of the area north of Plaster City. We are responding along with other agencies to the scene....
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video