Legale cannabis snelst groeiende industrie in Noord-Amerika

REUTERS
De markt van de legale cannabis is vorig jaar in de Verenigde Staten met 74 procent gegroeid, tot 2,7 miljard dollar (2,4 miljard euro). Dat zegt het bureau ArcView in zijn derde rapport over legale cannabis. Het verwacht de komende jaren nog meer groei, omdat cannabis voor recreatief verbruik in meer staten toegelaten zou worden.

"In een jaar tijd is de cannabismarkt veranderd van een gewoon gespreksonderwerp tijdens feestjes in iets veel serieuzer", zegt Troy Dayton, die aan het hoofd staat van ArcView Group. Volgens hem gaat het om "de snelst groeiende industrie" in Noord-Amerika.

In 2014 was Californië, waar cannabis alleen voor medicinale doeleinden mag worden verkocht, goed voor bijna de helft van de markt. Een deel van de forse groei van de markt was te danken aan de legalisering van cannabis voor recreatief gebruik in de westelijke staten Colorado en Washington.

ArcView verwacht dat de markt in 2015 met 30 procent zal groeien, tot 3,5 miljard dollar. In 2016 zou het richting 4,5 miljard dollar gaan, onder invloed van een trend tot legalisering van cannabis in de VS. Zo verwacht het bureau dat tegen 2020 recreatief gebruik legaal zal zijn in veertien Amerikaanse staten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.