Leerlingen moeten kartonnen doos op hoofd zetten tijdens examen, school excuseert zich na grote ophef

Twitter
Een school is in het oog van de storm beland nadat foto’s viraal zijn gegaan waarop te zien is hoe leerlingen in de klas zitten met een kartonnen doos op het hoofd. Het voorval speelde zich af in het Bhagat college in de Zuid-Indiase deelstaat Karnataka tijdens het examen. De maatregel werd genomen om te verhinderen dat er gespiekt zou worden. De directie heeft ondertussen publiekelijk haar excuses aangeboden. Dat meldt BBC.

De beelden werden woensdag gemaakt tijdens een examen chemie. De leerlingen droegen aangepaste kartonnen dozen met een open vlak aan het aangezicht zodat ze toch tenminste nog hun eigen examenformulier konden invullen.

Een administratieve medewerker van de school bood zijn verontschuldigingen aan voor de ‘maatregel’ die was ingevoerd als een “experiment” nadat de praktijk ook elders al zou zijn toegepast. Hij verklaarde dat de leerlingen akkoord waren en dat niemand ertoe werd verplicht.

“Sommigen verwijderden de doos na een kwartier, anderen na twintig minuten en wij hebben na een uur aan de leerlingen gevraagd om de doos af te zetten”, aldus MB Satish.

De school beweerde de praktijk niet meer te zullen toepassen, maar de lokale autoriteiten zijn toch met een onderzoek gestart. De maatregel werd als “onmenselijk” beschouwd.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • François Vande Wynckel

  Vroeger hadden wij daar eens mee gelachen. Ik denk zelfs dat deze leerlingen het ook wel zo erg niet hebben gevonden, uitgezonderd één dan.

 • Benny Deridder

  't Is in ieder geval veel beter voor het milieu dan een plastieken tussenschot.

 • Ellen Haeke

  Onnozelaars, zet ze apart.

 • Marcus Camps

  Goed gezien zeg ik, zo kunnen ze zich optimaal concentreren.

 • Jos lagae

  Wel efficient. Goed bedacht.