Leerlingen filmen hoe leraar hun klasgenoot (14) aanvalt: “Totaal uit de hand gelopen”

Videostill
Een muziekdocent aan een middelbare school in Californië is gearresteerd nadat een video is opgedoken waarop is te zien dat hij één van zijn leerlingen aanvalt en herhaaldelijk slaat.

Volgens CBS Los Angeles zou de 14-jarige jongen zich racistisch hebben uitgelaten tegenover de 64-jarige leraar waarna die in woede ontstak. De docent, Marston Riley, is na betaling van een borgsom van 50.000 dollar voorlopig vrijgelaten.

Medeleerlingen van de Maywood Academy High School legden het gevecht vast met hun mobiele telefoon. Daarop is te zien hoe de docent na aanhoudelijke beledigingen en getreiter aan zijn adres zijn woede niet kan beheersen en de jongen te lijf gaat. De leerling werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels weer thuis.

Lees verder onder de video

Schokkende beelden

“Ik was bang voor de jongen, maar ook voor de leraar”, zegt een getuige van het drama tegen CBS Los Angeles. De ruzie zou zijn begonnen toen de docent de jongen erop wees dat hij niet het juiste schooluniform droeg. Vervolgens begon de jongen de zwarte docent uit te schelden, waarbij hij hem herhaaldelijk voor ‘nigger’ uitmaakte, een zeer beladen scheldwoord in Amerika.

Ouders en leerlingen waren geschokt na het zien van de beelden. “Hier moet iets gebeuren, dit is totaal uit de hand gelopen”, aldus een van de ouders.

De leraar ontvangt ook veel steunbetuigingen. Er is zelfs een inzamelingsactie op touw gezet om hem te helpen zijn juridische kosten te betalen. Volgens zijn supporters is de man in het verleden al vaker verbaal en fysiek bedreigd, maar is hij een erg goede leraar die houdt van zijn vak en een passie heeft voor muziek.
54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jos meurrens

  Als wij van de leraar een lap rond de oren kregen, kregen we er thuis nog eens enkele lappen bij, en zo hoort het ook.

 • Joeri Damman

  Ze moeten die leerling straffen! De harde hand moet terugkomen, er is geen controle meer!

 • Nico Dakman

  Een leerkracht moet altijd de meest pedagogische uitweg zoeken in een confrontatie, dat is dit duidelijk niet. De leerkracht is in fout , en mensen ik ben 45 maar wij haalden ook het bloed vanonder de leraars hun nagels hoor, tijden veranderen nu filmen ze alles . Wat is er gebeurd met de directie te contacteren en de leerling te schorsen als hij niet luistert?? zo deden ze het vroeger en dat werkte perfect.Met de vuisten naar het gezicht slaan kan absoluut NIET!

 • Walter Stassen

  Tegen ne chinees moet ge chinees praten. Dat klein krapul verdient een goei pak rammel. Tegenwoordig worden ze dood gepamperd en wat krijg je? Dikke etters die voor niemand respect hebben en zichzelf het middelpunt van de wereld wanen. Ik steun deze leraar voluit.

 • marijke deruyck

  Nog maar eens : al moet die leraar zich kunnen beheersen, monsters van 14 jaar in je klas zijn soms een regelrechte pest als ze geen degelijke opvoeding genoten hebben - wat we alsmaar vaker zien - en godweet zijn ze niet al van bij het begin van het schooljaar bezig te judassen. Hoog tijd dat respect weer bovenaan de lijst van te leren vaardigheden komt; opvoeding is de belangrijkste taak van de ouders !