Leerlingen (10) proberen lerares te vergiftigen

Archiefbeeld.
Thinkstock Archiefbeeld.
Twee jongens van 10 jaar oud hebben geprobeerd hun lerares te vergiftigen. Toen de 39-jarige Emma, uit het Engelse Warwickshire, haar rug naar de klas draaide, goten ze een soort bleekwater in haar thermosfles gevuld met koffie. Toen ze een slok wilde nemen, waarschuwde een van de andere leerlingen haar.

Nadat ze de dop van de fles haalde, werd ze overwelmd door een giftige walm. De politie werd gebeld en de thermosfles werd ingenomen. De twee leerlingen zouden bij een 'bende' horen op de school. Ze noemen zichzelf 'The mafia' en hebben volgens de Daily Mail een 'hit list' waarop zes leraren staan.

Een ouder wiens kind naar de school gaat, liet weten: "Het is onmogelijk om te achterhalen hoeveel kwaad ze echt wilden berokkenen of dat het om een uit de hand gelopen flauwe grap ging. Dit is een goede, fijne school, dus niemand begrijpt hoe dit is kunnen gebeuren."

Lerares doodgestoken
"Alle ouders zijn in shock. Zeker omdat het incident plaatsvond in dezelfde week dat een lerares werd vermoord in Leeds." De populaire lerares Ann Maguire uit Leeds werd vorige week doodgestoken door een leerling in de klas.

Philip Robbins van het bestuur van de school heeft ook gereageerd. "De politie is ingeschakeld en we willen dit graag snel achter ons laten. Emma gaat er goed mee om. Als school steunen we haar ten volle."

Geen aangifte
"We hebben de zaak intern opgelost en hopen snel verder te kunnen. Het is nu in handen van de politie, maar noch de lerares, noch de school doen aangifte. De leerlingen werden niet opgepakt voor zover ik weet. Niemand weet wat de vloeistof was."

De politie laat ook weten dat het om een eenmalig incident gaat en dat de zaak intern door de school wordt afgehandeld. "Ik denk niet dat de leerlingen zich realiseerden hoe ernstig de situatie was", aldus een politiewoordvoerder.