Leerling wordt elke dag gepest maar dan sluiten 5 jongens een bijzonder pact

YouTube
James Willmert kampte met leerproblemen en werd daardoor elke dag gepest op zijn school in de Amerikaanse staat Minnesota. Vijf jongens uit een andere klas konden dit niet langer aanzien en sloten een bijzonder pact.

"Waarom wordt iemand met een beperking gepest?", vroegen de jongens zich af. "Dat is toch zo laf." Jack, Jake, Gus, Tyler en Landon zagen het telkens weer gebeuren op de speelplaats. James Willmert hoorde nergens bij en was telkens kop van Jut.

Weeshuis
De jongen had sowieso al een hele moeilijke start in het leven. Als baby zat hij in een weeshuis in Colombia tot hij door een Amerikaanse familie werd geadopteerd. Zes jaar later sloeg het noodlot opnieuw toe en kwam zijn adoptievader om in een ongeval. Ook op school had de jongen het niet onder de markt tot vijf leerlingen uit een andere klas in actie kwamen.

Middagpauze
Tijdens de middagpauze nodigden ze James uit om bij hen aan tafel te komen zitten. Ze werden vrienden voor het leven en de jongens beloofden om hun pupil altijd te beschermen voor die kwade buitenwereld.

Transformatie
De transformatie van James was opmerkelijk. "Hij wilde niet naar de speelplaats, het was altijd een strijd", zei Margi Willmert, de mama van James. "En nu kan hij niet snel genoeg zijn lunch verorberen om samen met de jongens te ravotten." De vijf kereltjes kochten zelfs een playstation voor hun nieuwe vriend en kwamen naar het huis van James om het nieuwe speeltje samen uit te testen. "Dat was de eerste keer ooit dat er vriendjes kwamen spelen", verklapte een overgelukkige Margi.

Zelfvertrouwen
James heeft dankzij de vijf jongens enorm veel zelfvertrouwen getankt. "Ik ben zo trots dat ik hun lerares mag zijn", besloot Mallory Howk. De juf vermoedt dat de les over pestgedrag een gevoelige snaar bij de kereltjes heeft geraakt maar hun grenzeloze goedheid heeft zelfs haar verwachtingen overtroffen.

Of hoe pesten mensen kan kraken maar vriendschap mensen kan maken!