Le Pen wil naamsverandering partij Front National

REUTERS
Het Front National moet van naam veranderen om aan te kunnen sluiten bij andere partijen. Dat heeft de leidster van de rechts-populistische partij Marine Le Pen vandaag gezegd tegen Franse media.

Le Pen kondigde in september vorig jaar al aan de naam te willen wijzigen. Er werd een enquête gehouden onder partijleden. Eerder deze week berichtte nieuwszender RTL dat het merendeel van de respondenten tegen een wijziging van de naam zou zijn, maar dat noemde Le Pen zondag "fake news"

De naam Front National zou volgens de partijleidster angst kunnen oproepen of te veel emotionele lading hebben. Zij verwacht dat de partij met een nieuwe naam meer zal worden gezien als een potentiële regeringspartij. Le Pen verloor vorig jaar de presidentsverkiezing van Emmanuel Macron.

Op het aankomende partijcongres in maart zullen een aantal namen worden voorgesteld, waarover de leden dan kunnen stemmen.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • René Lenaerts

  Een suggestie : "Front National Ouvert"; zo geraken ze misschien bij de Europese liberalen binnen.

 • Jef Denijs

  Mag ik er op wijzen dat zo goed als ALLE partijen tegen massamigratie zijn (behalve de groenen). Zelfs de EU met zijn deal met Turkije en anderen. Massamigratie is de dood voor ons sociaal model, het wordt dan onbetaalbaar.Wie wil dat op zijn geweten hebben ?

 • Yvan Beelaert

  Inderdaad ,iedereen is hier welkom als ze zich gedragen en komen om te werken .

 • Hedwig Jacobs

  Gewoon de partij verbieden, want ze zijn tegen de massa immigratie, ze vergeet dat iedereen hier welkom is.

 • Eida Lam

  Frontiere National zou toepasselijker zijn