Lawines eisen zeker 9 levens in Alpen

Reddingshelikopters zoeken naar de lichamen van de skiërs.
EPA Reddingshelikopters zoeken naar de lichamen van de skiërs.
Zeker negen mensen zijn dit weekend door lawines om het leven gekomen in de Alpen. Een groep van negen mensen was gisteren buiten de piste aan het skiën in de buurt van het Zwitserse plaatsje Vilan, toen een lawine ontstond. Die verraste zeven leden van de groep.

Drie van hen werden dood onder de sneeuw vandaan gehaald. Twee personen overleden in het ziekenhuis. De andere twee raakten zwaargewond. Bij lawines in de buurt van de Zwitserse dorpen Mürren en Adelboden kwamen twee skiërs om het leven. Ook zij hadden zich buiten de piste gewaagd. In Oostenrijk kwam gisteren een wintersporter om het leven in de buurt van het plaatsje Damül. Hij werd eveneens verrast door een lawine. De vrouw die bij hem was, overleed afgelopen nacht in een ziekenhuis in Innsbrück aan haar verwondingen, meldde het Oostenrijkse persbureau APA.

Ook in Schotland heeft het winterse weer een slachtoffer geëist. De BBC meldde vandaag dat een bergbeklimmer in het westen van de Schotse Hooglanden een lawine niet heeft overleefd.