Lavrov: "Rusland heeft geen enkel belang bij aanslag"

Dubbelspion Sergei Skripal rekent zijn aankopen af in een winkel in woonplaats Salisbury, enkele dagen voor de aanval met zenuwgas. De bewakingscamerabeelden werden vorige week vrijgegeven.
AP Dubbelspion Sergei Skripal rekent zijn aankopen af in een winkel in woonplaats Salisbury, enkele dagen voor de aanval met zenuwgas. De bewakingscamerabeelden werden vorige week vrijgegeven.
Rusland heeft geen enkel belang bij een aanslag op de voormalige Russische dubbelspion Sergei Skripal in Zuid-Engeland. De mensen die stemming maken tegen Rusland, hebben dat wel, vindt de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov. 

En daarmee laait het diplomatieke conflict tussen Londen en Moskou over deze kwestie steeds verder op.

Lavrov vindt dat de Britten politiek theater maken en een lastercampagne tegen Rusland voeren. Londen heeft niet eens om informatie gevraagd over de giftige stof waarmee afgelopen zondag in Salisbury een moordaanslag werd gepleegd. Er is dan ook geen vooruitgang in gesprekken over de moordaanslag. Lavrov herhaalde dat de Russische regering er niets mee te maken heeft.

De aanslag op de 66-jarige Skripal en zijn 33-jarige dochter Joelia is gepleegd met een chemisch wapen dat uit de tijd van de Sovjet-Unie stamt. De beide slachtoffers zijn bewusteloos. De Britse premier May heeft gezegd dat ze denkt dat het heel waarschijnlijk is dat het Kremlin er achter zit.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov.
REUTERS De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov.11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bert Giels

  Rusland heeft er wel belang aan. Het dient als afschrikking en om het Westen te testen... maar nog meer om Poetin extra stemmen te bezorgen zodat hij zijn gang kan blijven doen.

 • Christine Laevers

  Tony derukker : Ik denk dat Rusland zo arrogant is dat ze dat kunnen doen om het een en het ander te testen en te registreren. De Engelsen weten dat ook. Poetin is alles aan het uitproberen. Volgens zijn bevindingen ligt de E.U. lam. Esland, Letland en Litouwen worden uitgetest. Zelfs Zweden en Noorwegen. Puzzle maar een beetje.

 • Dan Midden

  En dezelfde mensen vragen hun burgers vertrouwen te hebben in het gerecht en niemand te veroordelen tot de dag dat de persoon veroordeelt wordt in een rechtbank?

 • tony derukker

  nu vraag ik me toch wel af waarom rusland een moord gaat plegen op de meest opvallende manier in de wereld. gegarandeerd ruzie met het westen, gegarandeerd richting rusland zoeken.of is dit ter afschrikking?

 • Daan Roos

  Je kan maar iets testen als je ook de samenstelling kent! Dus het laboratorium van Porton Down, slechts enkele km verwijderd van de plaats van aanslag, kende dit gas en zeker de VS. Maar er is ook de spoedlening van miljarden, gisteren, door de EU verstrekt aan Oekraïne, de plotse levering van de wapens door de VS aan Oekraïne en de dreiging van de VS om het Syrisch leger te bombarderen. Hopelijk houdt Rusland het hoofd koel.